Skip to main content

Tinerii faţă în faţă cu provocările climatice, la Climathon Timișoara 2023! Tema din acest an: accesul la apă sigură

În calitate de reprezentant al EIT Climate KIC Romania, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a fost partener al ediției Climathon Timișoara 2023, parte a unei mișcări internaționale de sprijinire a comunităților urbane pentru adaptarea la provocările climatice, prin organizarea de concursuri-maraton de idei din care să rezulte soluții inovative, cu aplicabilitate locală.

Organizat de Fundația Aquatim pentru al patrulea an consecutiv, Climathon Timișoara s-a adresat tinerilor, elevi de gimnaziu și de liceu, iar tema concursului de idei, lansată de Asociația CRIES,a fost: „Acces la apă sigură pentru toți: Cum se pot implica tinerii în promovarea consumului de apă din rețeaua publică?”

În prima zi a evenimentului, Cristina BĂDULESCU – responsabil EIT Climate KiC Romania, i-a introdus pe elevi în noțiunile de „system innovation” și a prezentat importanța implicării actorilor locali în tema propusă.

Peste 30 de elevi și cadre didactice de la cinci școli timișorene au lucrat în echipe la dezvoltarea propunerilor de proiecte care au fost apreciate de către juriu pentru înțelegerea tematicii, creativitate și modul atrăgător de prezentare.

Evenimentele Climathon fac parte din programul de acțiune climatică la nivel global, propus de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) și se desfășoară anual, în perioada octombrie-noiembrie, în zeci de orașe din întreaga lume.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.