Skip to main content

Timişorenii fug de Colterm! Peste o mie de abonaţi au renunţat la serviciile societăţii de termoficare, în acest an

Aflată în insolvenţă şi cu un viitor incert, societatea de termoficare a Timişoarei pierde clienţi, de la o lună la alta.

Doar în iulie, au fost înregistrate 791 de cereri de deconectare individuală (apartamente) și 50 de solicitări de debranșare (rezilieri de contract).

Rezilierile de contract vizează 19 sunt case individuale și 31 sunt blocuri care însumează 250 de apartamente.

CITEŞTE ŞI: Femeie spulberată, pe trecerea de pietoni! A fost transportată de urgenţă, la spital

În total, în acest an, 1.041 de proprietari de locuinţe au renunţat la serviciile Colterm, iar anul trecut, alţi 1.294.

În paralel, conducerea Colterm face pregătiri pentru sezonul rece.

Astfel, stocul de cărbune este de 33.697 de tone, comparativ cu 19.000 de tone în anul precedent, în timp ce gazul înmagazinat în depozite subterane a atins 67.628 MWh, în comparație cu 10.958 MWh în iulie 2022.

În ceea ce priveşte proiectul cu finanțare europeană „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II„, pe Lotul 1 – Rețele Primare, au fost executate lucrări pe o lungime de 8.518 metri, dintr-un total de 9.183, procentul de finalizare fiind de 92,75 %, iar conducerea Colterm anunţă că lucrările vor fi complet finalizate până la sfârșitul acestui an.

Lucrările de pe Lotul 2, respectiv rețele secundare de termoficare, au fost deja finalizate în proporție de 100 %, fiind reabilitați 20.497 metri de rețea secundară.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Kunsthalle Bega prezintă publicului timișorean expoziția de sculptură „Trying to Move Without a Push”, a artistului Andrei Arion.