Skip to main content

Timișorenii, așteptați să își spună părerea cu privire la amenajarea Pădurii Verzi ca pădure-parc! 

Conceptul de amenajare a Pădurii Verzi ca pădure-parc va fi supus dezbaterii publice la finalul acestei luni.

Proiectantul va lansa și un chestionar pentru a obține cât mai multe informații cu privire la opinia timișorenilor, precum și a locuitorilor din zonele învecinate. Acesta poate fi completat până la data de 20 noiembrie.

Chestionarul include întrebări referitoare la interesul pentru Pădurea Verde, dotări necesare, activități recreative și educative, interacțiunea cu natura (floră, faună) etc. și poate fi accesat AICI .

Viitoarea pădure-parc va fi amenajată pe conturul perimetral al Pădurii Verzi, lucrările vor fi minim invazive, iar materialele folosite vor fi ecologice.

Încurajăm timișorenii să participe la dezbaterea publică, să își prezinte ideile și să fie parte din procesul de transformare a Pădurii Verzi într-un spațiu natural al întregii comunități, cu un impact minim asupra biodiversității. Este un proiect care protejează și pune în valoare natura în context urban, dar care răspunde și nevoii de petrecere a timpului liber în zone verzi. Vor fi alei de acces, puncte de relaxare și informare, piste de biciclete, toalete ecologice și trasee pe o lungime de aproximativ 10,5 km. Nu se va betona sau asfalta niciun metru pătrat, se vor folosi doar materiale naturale, prietenoase cu mediul”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Valoarea contractului pentru proiectare este de 140.000 de lei (plus TVA). Firma care a câștigat licitația este Terra Rosa Proiect SRL.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.