Skip to main content

Timișorenii, așteptați să își spună părerea cu privire la amenajarea Pădurii Verzi ca pădure-parc! 

Conceptul de amenajare a Pădurii Verzi ca pădure-parc va fi supus dezbaterii publice la finalul acestei luni.

Proiectantul va lansa și un chestionar pentru a obține cât mai multe informații cu privire la opinia timișorenilor, precum și a locuitorilor din zonele învecinate. Acesta poate fi completat până la data de 20 noiembrie.

Chestionarul include întrebări referitoare la interesul pentru Pădurea Verde, dotări necesare, activități recreative și educative, interacțiunea cu natura (floră, faună) etc. și poate fi accesat AICI .

Viitoarea pădure-parc va fi amenajată pe conturul perimetral al Pădurii Verzi, lucrările vor fi minim invazive, iar materialele folosite vor fi ecologice.

Încurajăm timișorenii să participe la dezbaterea publică, să își prezinte ideile și să fie parte din procesul de transformare a Pădurii Verzi într-un spațiu natural al întregii comunități, cu un impact minim asupra biodiversității. Este un proiect care protejează și pune în valoare natura în context urban, dar care răspunde și nevoii de petrecere a timpului liber în zone verzi. Vor fi alei de acces, puncte de relaxare și informare, piste de biciclete, toalete ecologice și trasee pe o lungime de aproximativ 10,5 km. Nu se va betona sau asfalta niciun metru pătrat, se vor folosi doar materiale naturale, prietenoase cu mediul”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Valoarea contractului pentru proiectare este de 140.000 de lei (plus TVA). Firma care a câștigat licitația este Terra Rosa Proiect SRL.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.