Skip to main content

O nouă acțiune de deratizare, la Timișoara! Primăria face apel la cetățeni să nu golească sau să distrugă stațiile unde se plasează momelile

Mâine începe o nouă acțiune de deratizare, la Timișoara, care va dura până în data de 17 noiembrie!

În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, perioada de desfășurare a acestei acțiuni va fi extinsă, anunță reprezentanții Primăriei.

Practic, se vor amplasa în spații exterioare de pe domeniul public, stații destinate plasării momelilor. Este indicat să nu atingeți aceste stații și nici conținutul lor. De asemenea, sunt interzise golirea, deteriorarea sau sustragerea stațiilor amplasate pe domeniul public.

De asemenea, cetățenii trebuie să își salubrizeze și igienizeze spațiile proprii de depozitare a deșeurilor menajere, interioare și exterioare clădirilor.

Pentru ca tratamentele să aibă o eficienţă ridicată, facem apel la cetăţenii orașului să sprijine această acțiune și să ia măsuri urgente în privința curăţeniei în propriile gospodării, pentru combaterea rozătoarelor. Rugăm cetățenii să salubrizeze și să igienizeze spațiile proprii de depozitare a deșeurilor menajere, atât cele interioare cât și cele exterioare”, transmite Primăria Timișoara. 

Reamintim că proprietarii au obligația de a efectua lucrări de deratizare imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) în imobilele pe care le dețin. Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amendă de la  500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice.

Produsul folosit în combaterea rozătoarelor este Colbrom Pastă, cu substanţa activă Bromadiolone. Substanţa face parte din Grupa III de toxicitate și este avizată de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii.  

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.