Skip to main content

Timişoreanul care a reprezentat România, la Stockholm! Marcel Miclău, la reuniunea Consiliului de Administraţie al reţelei Serviciilor Publice de Ocupare din UE

În perioada 8-9 iunie 2023 s-a desfăşurat la Stockholm, în Suedia,cea de-a 19-a reuniune a Consiliului de administraţie (CA) al reţelei Serviciilor Publice de Ocupare (SPO) din Uniunea Europeană,  organizată de Comisia Europeană sub egida Preşedinţiei Suedeze a Consiliului UE.

La reuniune au participat reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai reţelei Serviciilor Publice de Ocupare şi ai Organizaţiei Mondiale a Muncii, din partea României fiind prezentă delegaţia Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei Muncă condusă de Marcel Miclău, secretar general al ANOFM.

În deschiderea reuniunii Johan Pehrson, ministrul Ocupării şi Integrării din Suedia a abordat tema provocărilor generate de criza refugiaţilor din Ucraina, precum şi cea a dinamicii pieţei muncii.

CITEŞTE ŞI: Ploi torenţiale şi vijelii, în mai bine de jumătate de ţară! Meteorologii au emis noi avertizări

În cadrul reuniunii s-a subliniat importanţa integrării pe piaţa muncii a refugiaţilor, atât la nivelul Suediei cât şi al Uniunii Europene.

S-au prezentat rezultatele unor schimburi de experienţă şi modele de bună practică privind reformele Serviciilor Publice de Ocupare din Franţa, Finlanda şi Suedia, măsurile active, problematica migaraţiei.

Nu în ultimul rând, s-au făcut recomandări cu privire la îmbunătăţirea imaginii SPO şi la eficientizarea comunicării atât la nivel întern cât şi către exterior, utilizarea social media fiind deosebit de importantă.

În contextul în care 2023 este declarat “Anul european al competenţelor”, în cadrul reuniunii Consiliului de administraţie (CA) al SPO din Uniunea Europeană,  s-a accentuat necesitatea convergenţei dintre educaţie şi ocupare precum şi importanţa corelării aspiraţiilor cu competenţele şi oportunităţile de pe piaţa muncii.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Primarul din Săcălaz, pe făraş! Preşedintele PMP îi cere demisia din partid, după un şir lung de abuzuri

Scandalurile care se ţin lanţ, în comuna Săcălaz, de lângă Timişoara, i-ar putea aduce primarului Nicu Viorel, pierderea calităţii de membru al Partidului Mişcarea Populară.

Tineri, tâlhăriţi în plină stradă, la Timişoara! Atacatorii au folosit un cuţit şi un baston telescopic

O fată în vârstă de 19 ani și un băiat de 22 de ani au fost tâlhăriţi, pe strada Gheorghe Lazăr din Timişoara, de trei indivizi care s-au năpustit asupra lor cu un baston telescopic şi cu un cuţit.

Gusturi autentice de toamnă: Zacusca proaspătă, gata de savurat la AgroVillage – USVT

Sunt în plină toamnă, perioadă cunoscută pentru farmecul ei, când natura ne răsfață cu culorile calde ale frunzelor și cu recolta sa bogată.

Pompieri atacaţi cu cuţitul, în timpul unui incendiu violent! A fost nevoie de intervenţia poliţiştilor

S-a dat alarma aseară, după lăsarea întunericului, când o persoană a sunat la 112 şi a cerut ajutorul pompierilor, pentru lichidarea flăcărilor care au cuprins o casă din vecinătate. Incendiul a izbucnit la p locuinţă din localitatea Fiscut, judeţul Arad. unde au ajuns de urgenţă mai mulţi pompieri voluntari de la Şagu. Doar că, ajunşi […]

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.