Skip to main content

Timişoreanul care a reprezentat România, la Stockholm! Marcel Miclău, la reuniunea Consiliului de Administraţie al reţelei Serviciilor Publice de Ocupare din UE

În perioada 8-9 iunie 2023 s-a desfăşurat la Stockholm, în Suedia,cea de-a 19-a reuniune a Consiliului de administraţie (CA) al reţelei Serviciilor Publice de Ocupare (SPO) din Uniunea Europeană,  organizată de Comisia Europeană sub egida Preşedinţiei Suedeze a Consiliului UE.

La reuniune au participat reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai reţelei Serviciilor Publice de Ocupare şi ai Organizaţiei Mondiale a Muncii, din partea României fiind prezentă delegaţia Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei Muncă condusă de Marcel Miclău, secretar general al ANOFM.

În deschiderea reuniunii Johan Pehrson, ministrul Ocupării şi Integrării din Suedia a abordat tema provocărilor generate de criza refugiaţilor din Ucraina, precum şi cea a dinamicii pieţei muncii.

CITEŞTE ŞI: Ploi torenţiale şi vijelii, în mai bine de jumătate de ţară! Meteorologii au emis noi avertizări

În cadrul reuniunii s-a subliniat importanţa integrării pe piaţa muncii a refugiaţilor, atât la nivelul Suediei cât şi al Uniunii Europene.

S-au prezentat rezultatele unor schimburi de experienţă şi modele de bună practică privind reformele Serviciilor Publice de Ocupare din Franţa, Finlanda şi Suedia, măsurile active, problematica migaraţiei.

Nu în ultimul rând, s-au făcut recomandări cu privire la îmbunătăţirea imaginii SPO şi la eficientizarea comunicării atât la nivel întern cât şi către exterior, utilizarea social media fiind deosebit de importantă.

În contextul în care 2023 este declarat “Anul european al competenţelor”, în cadrul reuniunii Consiliului de administraţie (CA) al SPO din Uniunea Europeană,  s-a accentuat necesitatea convergenţei dintre educaţie şi ocupare precum şi importanţa corelării aspiraţiilor cu competenţele şi oportunităţile de pe piaţa muncii.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.