Skip to main content

Timişoara, ocolită în continuare de turişti! Milionul de vizitatori, anunţat de Fritz, la începutul anului, se lasă aşteptat

Institutul Naţional de Statistică a publicat numărul de turişti care au vizitat ţara noastră, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2023.

Cifrele plasează judeţul Timiş, implicit Timişoara care deţine titlul de Capitală Europeană a Culturii, pe locul 12.

În top 10 sunt Constanţa (1.347.035 turişti), municipiul Bucureşti (1.181.763 turişti), Braşov (997.310 turişti), Cluj (468.002 turişti), Prahova (411.597 turişti), Bihor (388.269 turişti), Sibiu (377.566 turişti), Suceava (360.896 turişti), Vâlcea (323.975 turişti) şi Mureş (318.518 turişti).

CITEŞTE ŞI: A scos cuţitul şi a început să îi ameninţe pe clienţii unei shaormerii din Timişoara! Motivul incredibil pentru care un bărbat a recurs la acest gest

Urmează judeţul Iaşi, cu 262.982 turişti şi abia apoi Timişul, cu 222.326 de vizitatori.

Cifrele din acest an rămân mai scăzute decât cele din aceeaşi perioadă a anului 2019, în ciuda zecilor de milioane de euro cheltuite în acest an, pentru activitaţi culturale şi artistice.

De altfel, exact acesta a fost motivul pentru care, la începutul programului TM2023, Dominic Fritz estima că un milion de turişti va ajunge în acest an la Timişoara.

Însă, oferta culturală şi artistică nu a fost pe măsura bugetului alocat, astfel că interesul vizitatorilor a fost minim.

În primele opt luni ale anului 2019, în Timiş au ajuns 222.884 turişti, cu 558 mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a lui 2023.

CITEŞTE ŞI: CCIAT organizează noi cursuri de formare profesională, în perioada octombrie – noiembrie!

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (3)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Polițiștii locali din Timişoara i-au luat din nou în vizor pe cerşetorii care apelează la mila trecătorilor, pentru a face rost de bani, și au intensificat acțiunile pentru depistarea lor.
Ca în fiecare an, cu ocazia celebrării Zilei Timișoarei, mai multe personalități importante și reprezentative pentru oraș vor primi titlul de „cetățeni de onoare”.
Un incendiu violent a izbucnit în această dimineață! O casă a fost cuprinsă de flăcări, iar incendiul amenința să se extindă și la locuințele din apropiere.
Aquatim anunță lucrări de investiții din fonduri europene la Stația de Tratare a Apei Hitiaș, astfel că mai mulți timișeni vor avea probleme cu apa de la robinete, mâine, în prima parte a zilei.
Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.