Skip to main content

Timişoara, ocolită în continuare de turişti! Milionul de vizitatori, anunţat de Fritz, la începutul anului, se lasă aşteptat

Institutul Naţional de Statistică a publicat numărul de turişti care au vizitat ţara noastră, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2023.

Cifrele plasează judeţul Timiş, implicit Timişoara care deţine titlul de Capitală Europeană a Culturii, pe locul 12.

În top 10 sunt Constanţa (1.347.035 turişti), municipiul Bucureşti (1.181.763 turişti), Braşov (997.310 turişti), Cluj (468.002 turişti), Prahova (411.597 turişti), Bihor (388.269 turişti), Sibiu (377.566 turişti), Suceava (360.896 turişti), Vâlcea (323.975 turişti) şi Mureş (318.518 turişti).

CITEŞTE ŞI: A scos cuţitul şi a început să îi ameninţe pe clienţii unei shaormerii din Timişoara! Motivul incredibil pentru care un bărbat a recurs la acest gest

Urmează judeţul Iaşi, cu 262.982 turişti şi abia apoi Timişul, cu 222.326 de vizitatori.

Cifrele din acest an rămân mai scăzute decât cele din aceeaşi perioadă a anului 2019, în ciuda zecilor de milioane de euro cheltuite în acest an, pentru activitaţi culturale şi artistice.

De altfel, exact acesta a fost motivul pentru care, la începutul programului TM2023, Dominic Fritz estima că un milion de turişti va ajunge în acest an la Timişoara.

Însă, oferta culturală şi artistică nu a fost pe măsura bugetului alocat, astfel că interesul vizitatorilor a fost minim.

În primele opt luni ale anului 2019, în Timiş au ajuns 222.884 turişti, cu 558 mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a lui 2023.

CITEŞTE ŞI: CCIAT organizează noi cursuri de formare profesională, în perioada octombrie – noiembrie!

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (3)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.