Skip to main content

„Timișoara.Next”, o nouă posibilitate de finanțare a proiectelor culturale! Este practic o continuare a programului TM2023

Consiliului Județean Timiș anunță deschiderea apelui de finanțare „Timișoara.Next” începând din 16 iulie.

Noul program de finanțare vine ca o completare a Programului național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023. Practic, „Timisoara.Next” urmărește consolidarea impactului obținut în urma derulării proiectelor culturale organizate în 2023 sub egida Capitalei culturale și încurajează promovarea la nivel internațional a renumelui orașului de pe Bega. 

Sesiunea se adresează persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale/familiale sau persoanelor juridice de drept privat ori public, cu excepția persoanelor juridice de drept public aflate în subordinea Consiliului Județean Timiș.

Depunem eforturi pentru a menține și pentru a amplifica impactul cultural dobândit prin programul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în 2023. Prin susținerea unor proiecte inovative ne propunem să consolidăm profilul cultural al Timișoarei, să atragem vizitatori și să încurajăm colaborările artistice de amploare”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș. 

Principalele arii tematice eligibile sunt: artele spectacolului (teatru, dans, muzică) și arte vizuale (pictură, sculptură, design, grafică, arte decorative, street art, fotografie). Vor fi acceptate și proiecte din sfera multimedia, artă și tehnologie (artă digitală, video art, film), literatură, dar și proiecte interdisciplinare și colaborative.

Vor putea beneficia de banii alocați acele evenimente care vor stimula implicarea publicului în actul artistic și care au potențialul de a spori profilul cultural al orașului Timișoara și al județului. 

De asemenea, se pot încadra pentru finanțare acele inițiative care atrag vizitatori sau pot crea oportunități de dezvoltare a unor rețele de colaborare la nivel internațional. 

Apelul este deschis atât organizațiilor care au aplicat prin programul Timișoara 2023, Secțiunea Light over Borders, cât și proiectelor culturale noi. 

Suma alocată prin intermediul apelului este de 1.738.929 lei. Plafonul maxim care poate fi primit pentru un proiect este de 250.000 lei, iar fondurile provin de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii.

Înscrierile vor avea loc în perioada 16 iulie, ora 8:30 – 31 iulie, ora 16:30, și se vor desfășura online pe website-ul: www.cecart.ro.

Detalii suplimentare referitoare la documentații, calendar, precum și Ghidul solicitantului pot fi găsite AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.