Timișoara a ajuns oficial în topul celor mai grozave locuri din lume, întocmit pentru anul 2023 de legendara revistă Time Magazine.
Este anunţul făcut de primarul oraşului, Dominic Fritz, care spune că în clasament mai sunt orașe precum Barcelona, Napoli, Washington DC sau destinații precum stațiunea de schi St. Moritz sau Parcul Național Yosemite.
„Ca timișoreni suntem mândri că orașul nostru a ajuns pe această listă selectă și ne bucurăm să reprezentăm o parte din România frumoasă pe scena internațională”, a scris Dominic Fritz, pe facebook.
„Al patrulea oraș ca mărime al României și capitală a provinciei istorice Banat își strălucește lumina în 2023 – la propriu – în timp ce preia ștafeta drept Capitală Europeană a Culturii. Primul oraș din Europa continentală care a introdus iluminatul stradal electric în 1884 sărbătorește cu o multitudine de concerte, expoziții și festivaluri sub sloganul „Iluminează-ți orașul!” O grădină verticală, iluminată, realizată de arhitecții MAIO din Barcelona, va înfrumuseța Piața Victoriei, unde, în 1989, scânteile Revoluției s-au aprins împotriva regimului lui Ceaușescu.
Cea de-a cincea ediție a Bienalei Art Encounters din mai până în iulie va prezenta doi mari artistişti la Muzeul Național de Artă Timișoara. Cea mai mare expoziție Constantin Brâncusi din ultimii 50 de ani va prezenta lucrări emblematice ale legendarului sculptor român din muzeele din întreaga lume, în timp ce retrospectiva Victor Brauner îl va omagia pe pictorul suprarealist de origine română, inclusiv lucrări de artă de la Centrul Pompidou. Performanța în artele spectacolului uimește la Timișoara 2023. Un amestec de jazz, festivaluri multi-arte, adunări de literatură cu laureații Nobel și sărbători ecologice cu sesiuni de plantare de copaci sunt doar câteva dintre cele mai importante momente. Noile evenimente de artă media în jurul site-urilor istorice, cum ar fi Bastionul Maria Theresia din secolul al XVIII-lea sau Castelul Huniade din secolul al XV-lea, se adaugă programului.
Presarată cu arhitectura secesionistă şi in stil vienez, căreia i-a fost redată splendoarea după restaurări ample, Timişoara are o constituţie multietnică care se reflectă şi în bucatăria sa. Comunitatea italiană în creștere delectează turiştii la restaurantul Le Monelline, ale cărui paste de casă autentice Emilia-Romagna onorează copilăria proprietarului Mauro Monelli și rețetele buncii sale. În Timişoara poţi face plimbări pe jos, dar şi cu vaporaşul pe Bega, după ce Canalul a fost curăţat şi transformat într-unul navigabil. Timișoara este dedicată conceptului de durabilitate, introducând noi autobuze electrice, stații de încărcare suplimentare și amenajând cel mai mare parc forestier din țară”, a scris jurnalista Monica Suma, din România, pentru Time.
Lasă un răspuns