Skip to main content

Teatru în camion! Timișorenii, invitați să trăiască o experiență inedită, urmărind un spectacol în mișcare

Timișorenii au ocazia să participe la un spectacol de teatru inedit, într-un camion, „Cargo Berlin – Timișoara”!

Sala de spectacol este însăși în mișcare, un trailer cu 46 de locuri care se deplasează în puncte cheie din oraș și din afara Timișoarei.

„Cargo Berlin – Timișoara” este o experiență teatrală care documentează poveștile a doi șoferi de camion români și pune în lumină provocările cu care se confruntă transportatorii de marfă din Europa de Est.

Producția se va juca de 20 de ori, între 31 martie și 27 mai la Timișoara, ca parte a programului Capitală Culturală Europeană 2023.

Camionul este transformat într-o sală de spectacol, are o fereastră pe partea laterală, un sistem audio și reflectoare în exterior. Publicul se așază în interiorul camionului, unde odată erau stivuite mărfurile. Astfel, camionul acționează ca un observator, o sondă de teatru și un binoclu mobil, permițând publicului să examineze împrejurimile ca un microscop.

Spectacolul durează două ore și include vizite la diverse obiective de pe marginea drumului – rampe de manipulare a mărfurilor, depozite, puncte de control și multe altele. Pe măsură ce călătoresc, biografiile șoferilor, dar și realitatea din fața ochilor lor, sunt transmise în direct în camion prin intermediul unor microfoane fără fir, creând o experiență captivantă de road movie care nu seamănă cu nimic altceva. Spectacolul include publicul în realitatea de doi metri pătrați a unor șoferi de TIR”, spune Ana-Maria Ursu, Manager al Teatrului Basca din Timișoara.

Spectacolul „Cargo Berlin – Timișoara” este bazat pe cel din Bulgaria, Cargo Sofia X, pus în scenă în anul 2006, însă pentru fiecare versiune locală a spectacolului, sunt distribuiți diferiți șoferi de camion pentru a-și împărtăși propriile povești.

Punctul de plecare este stația Punctele Cardinale din Timișoara, cu puncte cheie pe șoseaua de centură a orașului, în Dumbrăvița și înapoi în Timișoara, cu mai multe opriri.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Topolovăţu Mare

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Topolovăţu Mare.

Nicolae Robu va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării (P)

Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL pentru Primăria Timișoara, va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării. Robu vrea să readucă orașul la statutul de altădată și va susține dezvoltarea afacerilor pe plan local.

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Peciu Nou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Peciu Nou.

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral (P)

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea prin lipirea de afișe peste cele ale contracandidaților și a dispus înlăturarea lor, reprezentanții PSDPNL au contestat hotărârea la Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană Timiş.

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.