Skip to main content

Timișoara în topul orașelor cu cea mai scumpă pizza, din țară! Cât costă o Margherita de dimensiuni medii?

Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.

Pentru că se apropie 1 Iunie și vacanța de vară, Clubul Copiilor a realizat un studiu pentru a determina prețul mediu pentru o pizza în România, concentrându-se pe orașele reședință de județ, plus București.

Astfel că, cei de la Clubul Copiilor au verificat prețurile a peste 1.500 de pizzerii, consultând meniurile disponibile online și, acolo unde nu au fost disponibile, au obținut informațiile telefonic. Studiul s-a concentrat pe prețul unei pizza Margherita de dimensiuni medii, aproximativ 32 cm în diametru și o greutate de 450-500 de grame.

Conform datelor, prețul mediu al unei pizza Margherita este de 31 de lei în România. Dar prețul poate să varieze semnificativ de la oraș la oraș. Pentru o pizza mică (250-300g), prețul este cu aproximativ 20% mai mic, adică 25 de lei, iar pentru o pizza family (de regulă peste 1.2kg), prețul este cu 80% mai mare, ajungând la 59 de lei în medie. De asemenea, o pizza Margherita cu mozzarella di bufala are un preț mai mare cu aproximativ 30% datorită calității superioare a ingredientelor.

Cele mai ieftine orașe din țară pentru o pizza Margherita:

  • Deva, Reșița, Alexandria – 25 lei
  • Focșani, Vaslui, Pitești – 26 lei
  • Sfântu Gheorghe, Călărași, Râmnicu Vâlcea, Suceava, Tulcea – 28 lei

Cele mai scumpe orașe din țară pentru o pizza Margherita:

  • București – 40 lei
  • Iași – 38 lei
  • Timișoara, Cluj-Napoca – 36 lei
  • Brăila, Constanța, Sibiu, Bacău – 35 lei

Timișoara se află pe locul al treilea în topul celor mai scumpe orașe din țară cu un preț mediu de 36 de lei. Orașul Timișoara, fostă capitală Europeană a Culturii este recunoscut pentru un cost al vieții relativ ridicat față de media pe tară, implicit ale restaurantelor și pizzeriilor.

Analiza a fost realizată având ca bază peste 1500 de prețuri pentru pizza Margherita de diferite dimensiuni (diametru și greutate) și alte detalii legate de specialitate (bufala) de la 850 de pizzerii din țară. Preparatele au fost standardizate în funcție de greutate și diametru, astfel încât comparațiile să fie relevante. Prețurile au fost preluate din meniurile online ale aplicațiilor de delivery și completate cu informații obținute de pe site-urile proprii ale restaurantelor/pizzeriilor sau telefonic.

Prețurile din fiecare reședință de județ și detaliile complete ale studiului pot fi găsite AICI.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.