Skip to main content

Petru Filip şi-a lansat candidatura pentru Primăria Ciacova, în prezenţa a 500 de susţinători! Europarlamentari, deputaţi şi lideri ai partidului au venit să-şi arate sprijinul faţă de actualul primar

Cu 10 zile înaintea alegerilor locale, preşedintele PNL Nicolae Ciucă şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Lucian Bode, fac un tur de forţă în judeţul Timiş, pentru a-şi arăta susţinerea faţă de candidaţii la alegerile locale din 9 iunie.

Printre aceştia se numără şi Petru Filip, primarul din Ciacova, care îşi doreşte un nou mandat, pentru a-şi continua proiectele de dezvoltare a localităţii.

Tocmai de aceea, liderul partidului i-a îndemnat pe cei prezenţi să îi acorde edilului şi majoritate în Consiliul Local.

“Este pentru prima dată când zăbovesc aici. De trecut, am mai trecut, dar niciodată nu am zăbovit în localitate. Însă, vin cu mare plăcere, pentru că judeţul Timiş este unul liberal, prin definiţie. Când vorbim despre liberalism, trebuie să ţinem cont că libertatea a plecat de la Timişoara, din judeţul Timiş.

Dictonul pentru primarii liberali este că nu sunt primarii PNL, ci sunt primarii cetăţenilor. Mi-a plăcut, peste tot pe unde a fost, că primarii noştri, când s-au adresat oamenilor le-au spus : voi fi primarul vostru. Asta ar trebui să înţeleagă toţi primarii, ca sunt primarii cetăţenilor şi tot ce fac, trebuie să facă pentru oameni, pentru o calitate mai bună a vieţii, pentru servicii sociale mai bune, pentru instituţii de educaţie mai bune, pentru servicii medicale mai bune, pentru tot ceea ce înseamnă o viaţă de zi cu zi mai bună pentru cetăţeni.

Îi încurajez pe cetăţeni, de fiecare dată, la astfel de întâlniri să convingă cât mai multă lume la vot, pentru că primarul, dincolo de poziţia pe care o ocupă, are nevoie de majoritate în Consiliul Local, ca să poată să facă administraţie în conformitate cu gândirea, cu principiile şi valorile PNL”, a spus Nicolae Ciucă.

Şi chiar dacă lansarea lui Petru Filip a avut loc în mijlocul zilei, când cei mai mulţi dintre oameni sunt la lucru, la eveniment au participat aproximativ 500 de persoane.

În faţa lor, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, a vorbit despre realizările primarului, care a reuşit să transforme localitatea în bine, cu ajutorul banilor europeni.

“Ultimul sondaj, care nu a fost comandat de PNL, arată că avem 27,6% la nivel naţional, în raport cu 29% cât are PSD. Aşadar, vă rog să aveţi mare încredere în Partidul Naţional Liberal, în primarii noştri, în aleşii noştri locali că vor face un rezultat foarte, foarte bun, la aceste alegeri. O să discutăm, în aceste zile care au mai rămas, cu oamenii, să le explicăm de ce trebuie să meargă la vot să voteze lista la europarlamentare şi candidaţii noştri la alegerile locale. Vă spune domnul Filip: peste 10 milioane de euro, fonduri europene atrase în mandatul domniei sale. Aceste fonduri europene vin în comunitatea dumneavoastră pentru că România a fost, este şi, sunt convins, va fi corect reprezentată în Parlamentul European”, a spus Lucian Bode.

“Noi avem patru repere: cetăţeanul, familia, comunitatea şi patria. Atunci când muncim în comunitate, gândul nostru este la cetăţean, iar tinichigiul, zidarul, tâmplarul sunt oameni de dreapta. Peste tot în lume, agricultorii sunt de dreapta, la fel cum sunt şi juriştii, avocaţii. Toţi acești oameni aşteaptă de la noi, politici corecte. Poate cea mai mare realizarea a mea, ca primar al Aradului, a fost legată de locurile de muncă. Aradul avea 28.000 de locuri de muncă şi, în puţini ani, cu cinci zone industriale, am adus Aradul la 98.000 de locuri de muncă şi şomaj zero. Asta înseamnă schimbare. Aşa arată primarii din Partidul Naţional Liberal”, a spus europarlamentarul Gheorghe Falcă.

La rândul său, primarul Petru Filip a trecut în revistă şi câteva dintre realizările ultimilor ani: şcoli şi grădiniţe noi sau reabilitate, monumente istorice puse în valoare, îmbunătăţirea actului medical şi lucrări ample de infrastructură.

Încă, cel mai mândru este de reabilitarea drumurilor, pe care le-a preluat pline de gropi şi noroi şi pe care nu aveau acces nici măcar maşinile de intervenţii.

“Prima mea prioritate a fost să facem drumurile, să poată oamenii să ajungă la gospodărie. Acesta este un lucru foarte important, pentru că Doamne fereşte de o ambulanţă. Chiar am avut cazuri la Obad, unde nu a ajuns salvarea la om şi, până l-au adus în sat cu pătura, omul, săracul, a plecat. Doamne fereşte de un incendiu”, a spus primarul oraşului Ciacova, Petru Filip.

Pentru următorul mandat, Petru Filip îşi propune să realizeze alimentarea cu gaze naturale şi blocuri ANL în Ciacova, capele în Cebza, Macedonia şi Petroman, dotarea şcolilor cu mobilier nou şi echipamente IT, construirea unui parc fotovoltaic, locuri de joacă pentru copii, în toate localităţile şi terenuri sintetice de fotbal în Obad şi Cebza.

De asemenea vrea să obţină finanţare europeană pentru proiecte mari, cum ar fi extinderea reţelei de apă şi canal, asfaltarea drumurilor agricole sau modernizarea iluminatului public.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Viitorii studenți ai Universității de Vest din Timișoara au început deja procesul de admitere, prin intermediul platformei online special creată pentru a face înscrierea cât mai facilă, admitereonline.uvt.ro, unde peste o mie de candidați și-au creat deja cont.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș face cunoscută firmelor timișene oportunitatea de a lua parte la o misiune economică la Montréalși New York, care va avea loc în perioada 04 – 15 noiembrie, anul acesta.
Este anchetă de amploare, la această oră, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că dinspre remorca unei maşini parcate în apropierea locuinţei lui vine un miros ciudat.