Skip to main content

Timișoara Ideas Fest: O săptămână plină de inspiratie filosofică și literară la UVT! Nu rata o serie de evenimente de excepţie

Universitatea de Vest din Timișoara îi aşteaptă pe toţi cei interesaţi să se alăture unei săptămâni pline de inspirație, în cadrul a trei evenimente de excepție, programate pentru 21-22 noiembrie.

Printre invitați se numără Andrei Cornea, Alexandre Gefen și Mircea Dumitru, care vor ilustra și îmbogăți discuțiile din aceste zile.

Unul dintre cei mai importanți și mai apreciați specialiști în filosofia antică din România, Andrei Cornea, va susține conferința „A doua venire a lui Platon”, marți, pe 21 noiembrie, de la ora 18:00, în Amfiteatrul A01.

Evenimentul va fi moderat de Mircea Mihăieș, renumit critic literar, eseist și publicist.

Andrei Cornea este autorul a numeroase cărți și articole despre Platon, Aristotel, Plotin, Epicur și alți gânditori din Antichitate.

Este cunoscut și pentru traducerea integrală în limba română a dialogului „Politeia” al lui Platon.

Andrei Cornea este profesor la Facultatea de Litere a Universității din București și colaborator permanent al Revistei 22.

Miercuri, 22 noiembrie, va avea loc un eveniment captivant, marca Timișoara Ideas Fest – „Littérature et justice” (Literatură și justiție), unde invitat special este Alexandre Gefen, critic literar și cercetător academic francez.

Conferința va avea loc de la ora 18:00, în Amfiteatrul A01 al universității.

Alexandre Gefen este director de studii la Centrul Național de Cercetări Științifice (CNRS), departamentul Teoria și istoria artelor și literaturilor modernității, profesor la Sorbonne Nouvelle – Paris 3, istoric al ideilor și al literaturii.

Autor, între altele, al volumelor „Territoires de la non-fiction”, Brill, 2020; „Best-sellers. L’industrie du succès”, Armand Colin, 2021 (în colaborare cu Olivier Bessard-Banquy și Sylvie Ducas); „L’idée de littérature. De l’art pour l’art aux écritures d’intervention”, Corti, 2021; „La littérature est une affaire politique”, L’Observatoire, 2022.

Gazda acestei seri speciale va fi Vasile Popovici, care va ghida discuțiile captivante și pline de substanță.

Conferința va fi tradusă în limba română, astfel încât toți participanții să se bucure de această experiență în mod complet.

Tot miercuri, 22 noiembrie, dar de la ora 16:00, publicul este aşteptat la o dezbatere filosofică de excepție: „Teama de adevăr și alte patologii culturale”!

Evenimentul se va desfășura în sala A01 și va fi moderat de conf. univ. dr. Mădălin Bunoiu, prorector UVT.

Invitat special va fi Mircea Dumitru, unul dintre cei mai importanți filosofi români contemporani, profesor de logică, membru și vicepreședinte al Academiei Române.

Cu o vastă experiență în domeniul educației și o contribuție remarcabilă în dezvoltarea gândirii filosofice, acesta va ghida publicul printr-o analiză profundă a temei acestui eveniment care face parte din seria „Conectați la viitor”, serie care are ca scop popularizarea științei.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Documentarul „Flavours of Banat and Crișana”, realizat de britanicul Charlie Ottley, proiectat la Consiliul Județean!

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Little Main Stage aduce magia muzicii în inimile copiilor din centrele sociale din Timișoara

Proiectul Little Main Stage, inițiat de Asociația Cultură Play, și-a propus în această perioadă să deschidă un nou orizont copiilor din centrele sociale din Timișoara și să le insufle bucuria de a cânta la un instrument, prin activități speciale.

Tratament non-invaziv, pentru durerile articulare, la Spitalul CFR Timişoara! Infiltraţiile care le oferă pacienţilor, mobilitate maximă

Infiltrațiile intraarticulare (în interiorul unei articulații) și periarticulare (în jurul unei articulații) sunt proceduri medicale prin care se introduce, cu ajutorul unei seringi, o substanță medicamentoasă, într-o zonă specifică a corpului, având ca scop ameliorarea durerii și îmbunătățirea funcției și mobilității segmentului respectiv.

Un mort și doi răniți, lângă Timișoara, după ce o mașină s-a izbit violent de un copac

Accident grav, în acestă dimineață, când un bărbat de 37 de ani a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens, după care s-a izbit violent de un copac.