Skip to main content

Timişoara, de râsul lumii! Ce au punctat jurnaliştii străini de la deschiderea TM 2023: pana de curent, acuzaţiile de politizare şi omiterea Revoluţiei din program

Deschiderea programului Timişoara Capitală Culturală Europeană nu a avut ecourile scontate în presa internaţională.


În lipsa unor spectacole impresionante, care să îi lase muţi de admiraţie, cei mai mulţi dintre jurnaliştii străini au relatat aspectele negative, cum ar fi pana de curent din timpul galei oficiale.

“La scurt timp după încheierea galei s-a întrerupt curentul în centrul orașului, astfel că străzile au fost cufundate în întuneric timp de aproximativ 40 de minute, a transmis televiziunea de stat TVR. Invitații la gală – printre care și premierul Nicolae Ciucă, alți politicieni, diplomați și artiști – și-au căutat drumul de ieșirea din Operă cu lanternele de la telefoanele mobile”, se arată în ediţia online a ziarului The Stuttgarter Zeitung, din Germania.

Nu este singurul articol în care este aminitit acest subiect.

Jurnaliştii de la Sursa de Vest au verificat primele 50 de link-uri de pe lista transmisă de primarul oraşului, iar 13 dintre ele sunt invalide.

Alte patru link-uri duc la materiale care nu au nicio legătură cu Timişoara, cu atât mai puţin cu deschiderea TM2023.

Din restul de 33 de articole, două sunt focusate pe vizita oficialilor şi a artiştilor din Germania, în oraşul de pe Bega, iar alte 18, pe pana de curent.

CITEŞTE ŞI: Înșelătorie cu criptomonede! Zeci de persoane au căzut în plasa unor escroci! Prejudiciul este de peste 1,6 milioane de lei

Alţi jurnalişti precum cei de la Stern.de, Zeit.de sau Merkur.de, au criticat lipsa din programul TM 2023 a a evenimentelor care să amintească de Revoluţia de la 1989.

“Cei aproximativ 300.000 de locuitori ai orașului se văd și ei drept pionieri politici: aici a izbucnit în decembrie 1989 sângeroasa revoltă populară, care a dus la căderea dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu. Cu toate acestea, această temă cu greu joacă un rol în programul Capitala Culturii”, scriu jurnaliştii amintiţi mai sus.

Din presa internaţională nu lipsesc nici referirile la acuzaţiile de politizare a evenimentelor.

“Partidul de guvernământ de centru-dreapta îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că la evenimentele de deschidere a programului „nu a fost respectat steagul României”, iar Catedrala Ortodoxă Română a fost acoperită cu o grădină suspendată, iar Catedrala Ortodoxă Sârbă a fost acoperită cu o scenă”, se arată într-un articol amplu, din presa maghiară.

Jurnaliştii de aici au punctat şi absenţa preşedintelui Iohannis de la deschiderea TM2023, în ciuda faptului că „şi-a asumat patronajul programului”.

Interesant este că toate aceste articole apar în monitorizarea Primăriei Timişoara ca fiind pozitive sau cel mult neutre.

LISTA INTEGRALĂ CU LINKURILE POATE FI CONSULTATĂ AICI

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (2)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Topolovăţu Mare

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Topolovăţu Mare.

Nicolae Robu va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării (P)

Nicolae Robu, candidatul Alianței PSD-PNL pentru Primăria Timișoara, va transforma Timișoara în cel mai mare centru economic din vestul țării. Robu vrea să readucă orașul la statutul de altădată și va susține dezvoltarea afacerilor pe plan local.

Au fost finalizate serviciile de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2”, UAT Peciu Nou

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri Timiş anunţă finalizarea serviciilor de proiectare pentru proiectul „Înființarea unor centre de colectare cu aport voluntar în județul Timiș – Lot 2” – cod C3I1A0122000518, UAT Peciu Nou.

Preambul pentru viitorul Consiliu Local: PSDPNL s-a aliat cu AUR și Șoșoacă împotriva lui Dominic Fritz în Biroul Electoral (P)

După ce Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a decis că Nicolae Robu a încălcat legea prin lipirea de afișe peste cele ale contracandidaților și a dispus înlăturarea lor, reprezentanții PSDPNL au contestat hotărârea la Biroul Electoral de Circumscripţie Județeană Timiş.

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.