Skip to main content

Timișenii, așteptați mâine, la urne! Își vor vota aleșii locali și viitorii reprezentanți din Parlamentul European!

Mâine suntem chemați la urne să ne votăm aleșii locali și viitori reprezentanți din Parlamentul European! Votul va avea loc în aceleași secții pentru ambele scrutine.

Anul acesta, votul a fost prelungit cu o oră, astfel ca secțiile vor fi deschise de la 7.00 dimineața, până seara la ora 22.00.

În județul Timiș au fost amenajate 616 de secții de votare, cu 15 mai multe decât în 2020. Dintre acestea, 207 sunt în Timișoara.

Pentru a vota, cetățenii trebuie să prezinte un act de identitate valabil. Alegătorii vor primi în secții cinci buletine de vot – unul pentru europarlamentare și câte unul pentru: primar, consiliul local, cel judetean si pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

Pentru ca votul sa fie valid, ștampila cu mențiunea „votat” trebuie pusă în interiorul chenarului candidatului sau a listei de candidați.

Cei care nu se pot deplasa fizic la secțiile de votare vor putea solicita urna mobilă pentru a participa la Alegerile Locale și Europarlamentare. De această facilitate pot beneficia persoanele cu drept de vot, netransportabile, care au o boală sau invaliditate, cele care sunt internate într-o unitate medicală, într-un cămin pentru persoane vârstnice sau alte instituții sociale publice sau private, precum și persoanele reținute, cele aflate în arest preventiv sau arest la domiciliu, dacă nu și-au pierdut drepturile electorale.

Cererile pentru urna specială mobilă pot fi depuse atât online, cât și fizic, la birourile electorale ale secțiilor de votare de care aparțin alegătorii.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Urmează încă trei zile caniculare, avertizarea meteorologilor de tip cod galben de temperaturi extrem de ridicate fiind valabilă până marți, inclusiv.
Valul de căldură extremă care s-a abătut asupra României va rămâne și săptămâna viitoare, deși meteorologii anunțaseră cod roșu, doar pentru zilele de astăzi și mâine, pentru mai bine de jumătate din țară.
Brian Michael Taylor, un jucător american aflat la prima sa experiență în Europa, se va alătura lotului timişorean pentru sezonul viitor.
Având în vedere prognoza meteo, care anunță o zi caniculară în data de 13 iulie, UVT a devansat pentru ora 9:00 începerea Ceremoniei de Absolvire UVT, organizată în Piața Libertății din Timișoara. Evenimentul este deschis pentru întreaga comunitate timișoreană.