Skip to main content

Temperatură uriaşă, la un contact electric de la Spitalul Victor Babeş! Cum a reuşit directorul să evite o nenorocire?

TM 2024

Astăzi se împlinesc 11 ani de la tragedia din Maternitatea Giuleşti, unde 6 bebeluşi au murit într-un incendiu provocat de un scurtcircuit.

De atunci, în spitalele din România nu s-au schimbat prea multe, iar incendiile din Piatra Neamţ şi de la Institutul Matei Balş demonstrează asta.

Ca să evite astfel de tragedii, conducerea Spitalului Victor Babeş din Timişoara a cerut ajutorul specialiştilor de la Universitatea Politehnica.

CITEŞTE ŞI: Un bunic a dispărut fără urmă! Ajută-i familia să îl găsească

“Colegii noștri fac în permanență verificări, dar circuitele electrice ale spitalului sunt învechite, sistemul electric este subdimensionat și există, ca peste tot de altfel, atunci când vorbești de clădiri vechi, posibilitatea producerii unui accident. Noi am vrut să preîntâmpinăm acest lucru și i-am rugat pe colegii de la Universitatea Politehnica să ne ajute. Am găsit imediat înțelegere și am început colaborarea”, spune Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara.

Acum, specialiștii de la Facultatea de Inginerie Electrică și Energetică ajută unitatea sanitară să pună la punct sistemul electric.

În primă fază, a fost realizat un bilanț energetic, pe “intrare”, la toate cele trei faze, dar și pe fiecare fază în parte, pentru a stabili puterea efectivă totală.

Totodată, s-a făcut o analiză a imaginii termice obținute cu ajutorul unei camere de termoviziune. S-a descoperit un contact electric care ajunsese la o temperatură de 140 grade Celsius.

Situația a fost remediată și urmează înlocuirea întregului panou de alimentare.

“Specialiștii noștri au făcut o prima evaluare a întregului sistem și au venit cu propuneri de remediere. Este important să oferim tot sprijinul medicilor și pacienților, să răspundem cu toată deschiderea și responsabilitatea oricăror solicitări de ajutor care ar putea ușura lupta lor cu boala, să creștem împreună siguranța în spitalele noastre. Cred că implicarea Politehnicii în astfel de acțiuni este una firească, în care ne punem, cu toată dăruirea, cunoștințele și tehnologia în slujba comunității“, explică Florin Drăgan, rectorul Universităţii Politehnica Timișoara.

CITEŞTE ŞI: 6 decese şi 112 pacienţi la terapie intensivă! Creşte numărul de infectări

Urmează partea a doua a proiectului, în care specialiștii vor verifica secțiunile și panourile din fiecare clădire a spitalului pentru a vedea solicitările electrice la care acestea sunt supuse.

Pe baza acestor analize, urmează a fi luate mai multe măsuri de refacere a unor circuite sau de înlocuire a unor piese și trasee electrice.

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident rutier grav provocat de un tânăr de 29 de ani care a pierdut controlul asupra mașinii pa care o conducea, a pătruns pe contrasens și a lovit un alt autoturism, care circula regulamentar.
La Timișoara continuă pregătirile pentru iarna care bate la ușă, iar Colterm anunță că începe etapa a II-a a probelor la rece.
Este o amplă anchetă în desfășurare, iar principalul vizat este un polițist local, care a bătut un tânăr lipsit de apărarea, care era cu mâinile legate la spate.
S-a dat alarma, în miez de noapte, când un inncendiu de amploare a cuprins la o fabrică de sicrie din localitatea bihoreană Valea Mare de Criș.
A fost scandal azi-noapte, când trei tineri su început să se certe, iar lucrurile au degenerat într-o bătaie generală în care protagoniștii și-au împărțit pumni și picioare.
Un migrant și trei călăuze, printre care și bărbatul care a înjunghiat doi polițiști, au fost trimiși în judecată, fiind acuzați de ultraj, trafic de migranți și trecere frauduloasă a frontierei de stat.