Skip to main content

Ţeapă, marca USR – Fritz, la Dumbrăviţa! Alin Nica, liderul CJT, îl acuză pe primarul Timişoarei că blochează, din nou, lucrările de pe DJ 691

La trei săptămâni de când Primăria Timişoara a semnat predarea stâlpilor care susţin firele de troleibuz, pe drumul spre autostradă, prin Dumbrăviţa, lucrările sunt în impas.

O spune preşedintele Consililui Judeţean Timiş, care îl acuză pe primarul Dominic Fritz, de o atidudine duplicitară.

CITEŞTE ŞI: Deputatul PNL, Cosmin Șandru: Fermierii români, afectați de seceta de anul trecut vor primi sprijin financiar de 33,9 milioane de euro!

Asta pentru că, deşi a semnat predarea stâlpilor, în realitate refuză să îi deconecteze de la reţeaua de electricitate, ceea ce face imposibilă mutarea lor.

„Țeapă de la Fritz pentru Dumbrăvița!

Am vrut să am încredere în Dominic Fritz atunci când a trimis echipa Primăriei Timișoara să predea stâlpii STPT ca să putem lucra pe DJ691, tronsonul Dumbrăvița.

Mi-a fost greu să cred Dominic Fritz își depășește orgoliul de politician și acceptă lucrarea Consiliului Județean Timiș pe „teritoriul USR” al primarului Bugarin, dar m-am gândit că totuși îi pasă de comunitate, de oamenii care pierd zeci de minute în traficul infernal din Dumbrăvița.

Din păcate, în schimbul încrederii, partenerul nostru de proiect, Primăria Timișoara, ne oferă o țeapă. Nouă, constructorului Strabag, ADR-ului, cetățenilor care circulă pe DJ691. Deși oficial, de frica presei, Primăria a semnat predarea stâlpilor, în realitate, refuză, de aproape o lună de zile, să îi scoată de sub tensiune. Adică, practic, obstrucționează lucrările de pe șantier„, spune preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica.

Stâlpii ar fi trebuir să fie deconectaţi de la reţeaua de electricitate în această seară, dar operaţiunea a fost amânată.

Nu este pentru prima dată când se întâmplă asta, susţine liderul CJT, care anunţă că îi va imputa prejudiciul primarului Dominic Fritz şi echipei sale.

Dacă, în cel mai scurt timp, primarul Fritz și echipa Primăriei Timișoara nu încetează acest joc sinistru și rău intenționat al amânărilor, Consiliul Județean Timiș va face uz de toate căile legale, să recupereze, de la Primăria Timișoara, prejudiciul creat și finanțarea europeană care se va pierde”, mai spune Nica.

Proiectul de modernizare a DJ 691, tronsonul din Dumbrăviţa, are o valoare de 23.847.345,66 lei fără TVA, bani europeni.

CITEŞTE ŞI: Muzeul Național al Banatului, gazda unui eveniment de excepție, organizat sub egida European Museum Academy!

În cazul în care lucrările eligibile nu se vor finaliza până pe 31 decembrie, se va pierde finanţarea.

Modernizarea drumului prevede lărgirea carosabilului la 4 benzi, pe o lungime de aproximativ 3 kilometri şi amenajarea de sensuri giratorii şi piste de biciclete.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Compania Retim, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor săi informații referitoare la programul de lucru pentru data de 24 iunie – Sărbătoare legală „Rusalii”.
Primăria Timișoara anunță închiderea traficului rutier, în mai multe zone ale orașului, pentru continuarea lucrărilor de întreținere și reparare a  drumurilor, precum și a rețelelor de apă și canalizare.
Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajuta pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea […]