Skip to main content

Deputatul PNL, Cosmin Șandru: Fermierii români, afectați de seceta de anul trecut vor primi sprijin financiar de 33,9 milioane de euro!

Fermierii români, afectați de seceta de anul trecut vor primi bani din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene.

Comisia Europeană a propus alocarea a 33,9 de milioane de euro pentru a oferi sprijin României în urma pagubelor cauzate de seceta severă din 2022.

Fermierii din întreaga țară au suferit daune semnificative în urma secetei pedologice de anul trecut. Și Timișul s-a numărat printre județele afectate, iar drept urmare, culturile de porumb și floarea soarelui au fost calamitate.

Este extrem de dificil pentru fermieri să suporte asemenea daune și să aibă resurse financiare pentru producțiile viitoare. Tocmai de aceea, în urma solicitării de sprijin, România va primi de la Uniunea Europeană 33,9 milioane de euro pentru acoperirea efectelor devastatoare ale secetei, bani proveniți din Fondul de Solidaritate al UE. Datorită acestui sprijin, fermierii ale căror culturi agricole au fost compromise, vor primi fondurile necesare pentru acoperirea daunelor și asigurarea rulajului pentru producția din anii următori”, spune deputatul PNL, Cosmin Șandru.

UE va transfera bani din rezerva pentru solidaritate şi ajutoare de urgenţă din cadrul bugetului său pentru 2023 către aşa-numita linie bugetară operaţională a Fondului de solidaritate al UE, către ţările care au solicitat asistenţă financiară din acest fond după ce au fost afectate de dezastre naturale.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.