Skip to main content

FOTO 2.000 de spectatori la concertele Eufonia Festival Music for All

Ediția a VI-a a Eufonia Festival, intitulată anul acesta Music for All, un real succes!

La evenimentele organizate în cadrul festivalului au luat parte 2.000 de spectatori din județele Timiș și Arad.

Din cele 13 concerte ale ediției, șase le-au fost dedicate copiilor din spitale, vârstnicilor din azilele și persoanelor private de libertate – concerte sociale ce au reunit aproximativ 400 de oameni care nu au acces în mod constant la cultură, din diverse motive.

Festivalul și-a păstrat structura de anul trecut: Eufonia Masterclass (21 – 28 august 2023) și Eufonia Baroque Academy (31 august – 8 septembrie 2023) și a reunit muzicieni consacrați ai marilor scene ale lumii, din țări precum Australia, Coreea de Sud, Spania, Elveția, Taiwan, Germania, Franța, Cehia, Olanda și România. Aceștia au concertat la Sala Capitol, Sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru Timișoara, Crama Villa Veche din Șiria, în curtea interioară a Mononom, la Biserica Înălțarea Sfintei Cruci – Piaristă, la Biserica Romano-Catolică din Vinga și la Domul Romano-Catolic din Piața Unirii, concert ce a marcat închiderea ediției din acest an a festivalului.

Ca de obicei, ne-am bucurat de un public numeros, care a primit cu entuziasm muzica noastră, fie că vorbim despre oameni pasionați de muzica de cameră sau care abia încep să o descopere. Festivalul a depășit deja granițele României, astfel că tineri muzicieni din SUA, China, Spania, Germania, Taiwan, Franța, Ungaria, Austria, Italia și Republica Moldova s-au înscris la cursurile de măiestrie interpretativă și la sesiunile de muzicoterapie susținute în cadrul festivalului”, transmit reprezentanții Filarmonicii Banatul.  

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.