Skip to main content

FOTO 2.000 de spectatori la concertele Eufonia Festival Music for All

Ediția a VI-a a Eufonia Festival, intitulată anul acesta Music for All, un real succes!

La evenimentele organizate în cadrul festivalului au luat parte 2.000 de spectatori din județele Timiș și Arad.

Din cele 13 concerte ale ediției, șase le-au fost dedicate copiilor din spitale, vârstnicilor din azilele și persoanelor private de libertate – concerte sociale ce au reunit aproximativ 400 de oameni care nu au acces în mod constant la cultură, din diverse motive.

Festivalul și-a păstrat structura de anul trecut: Eufonia Masterclass (21 – 28 august 2023) și Eufonia Baroque Academy (31 august – 8 septembrie 2023) și a reunit muzicieni consacrați ai marilor scene ale lumii, din țări precum Australia, Coreea de Sud, Spania, Elveția, Taiwan, Germania, Franța, Cehia, Olanda și România. Aceștia au concertat la Sala Capitol, Sala Orpheum a Facultății de Muzică și Teatru Timișoara, Crama Villa Veche din Șiria, în curtea interioară a Mononom, la Biserica Înălțarea Sfintei Cruci – Piaristă, la Biserica Romano-Catolică din Vinga și la Domul Romano-Catolic din Piața Unirii, concert ce a marcat închiderea ediției din acest an a festivalului.

Ca de obicei, ne-am bucurat de un public numeros, care a primit cu entuziasm muzica noastră, fie că vorbim despre oameni pasionați de muzica de cameră sau care abia încep să o descopere. Festivalul a depășit deja granițele României, astfel că tineri muzicieni din SUA, China, Spania, Germania, Taiwan, Franța, Ungaria, Austria, Italia și Republica Moldova s-au înscris la cursurile de măiestrie interpretativă și la sesiunile de muzicoterapie susținute în cadrul festivalului”, transmit reprezentanții Filarmonicii Banatul.  

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.
În acest weekend, este programată competiția sportivă Timișoara Triatlon, astfel că circulația rutieră va fi restricționată pentru desfășurarea fără probleme a evenimentului.