Skip to main content

Sute de debranşări de la Colterm! Timişorenii renunţă la sistemul centralizat de încălzire

Cu mari probleme financiare şi cu un viitor incert, societatea de termoficare a Timişoarei pierde abonaţi, care preferă sisteme individuale de încălzire.

În ultima perioadă, peste 500 de proprietari de case şi apartamente au cerut debranşarea de la Colterm.

„În privința debranșărilor/deconectărilor de la sistemul centralizat de termoficare, până în prezent, au fost înregistrate 469 de cereri de deconectare individuală și 34 de solicitări de debranșare, dintre care 17 sunt case individuale și alte 17 sunt blocuri care însumează 151 de apartamente”, anunţă Colterm.

În ceea ce priveşte stocurile de combustibil, societatea are în depozite 14.076 tone de cărbune, din care 6.309 tone au intrat în cursul lunii iunie.

De asemenea, Colterm are în stoc 45.860 MWh gaz, cantitate care a fost înmagazinată în depozitele subterane.

    

Referitor la proiectul cu finanțare europeană intitulat „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II„, pe Lotul 1 – Rețele Primare, au fost executate lucrări pe o lungime de 8.200 metri, dintr-un total de 9.183, procentul de finalizare fiind de 89,3 %, cu precizarea că, lucrările pe Lotul 2, respectiv rețele secundare de termoficare, au fost finalizate în proporție de 100 %, fiind reabilitați 20.497 metri de rețea secundară.

De asemenea, continuă lucrările de reprații și întreținere la CET Sud, până în prezent fiind finalizate următoarele obiective: rețele de termoficare din incinta CET Sud; mașina 2 de cărbune de 1200 t/oră. Totodată, se află în curs de execuție o serie de lucrări, precum: reparații la cazanul e abur nr. 3 de 100 t/oră; reparații la instalațiile de transport cărbune (benzi de transport); reparații la instalațila electrică PRAM-AMC aferente cazanelor de abur nr. 1, 2, 3.

Distribuie pe rețele de socializare

Comments (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.