Skip to main content

S-a încheiat etapa de vot în cadrul campaniei de bugetare participativă! 12 proiecte câștigătoare

Primăria Timișoara a încheiat votul pentru campania de bugetare participativă.

Peste 8000 de timișoreni au votat proiectele propuse de comunitate, cu 25% mai mulți față de anul trecut.

În total, 12 proiecte au câștigat și vor fi implementate de Primărie, care a alocat anul acesta 4,2 de milioane de lei din bugetul local.

În total la etapa de vot au ajuns 41 de propuneri.

Cel mai votat proiect – ”Amenajare spațiu recreere Balta Lacului” – a adunat 1.479 de voturi. 8.228 de timișoreni au votat. Numărul total de voturi exprimate este de 18.693.

Noutatea ediției din acest an este că din bugetul total de 4,2 milioane lei, suma de 1,2 milioane de lei va fi direcționată către proiecte dedicate cartierelor marginalizate. Cele cinci proiecte câștigătoare pentru aceste zone sunt următoarele:

 • Fratelia – „Ecogrădina 13 – Șagului-Steaua-Fratelia” – 184.000 lei;
 • Ronaț – „Parc de joacă pentru copii și loc de recreere pentru vârstnici – Taborului” –  300.000 de lei;
 • Kuncz – „dezvoltarea unei zone recreative pentru locuitorii zonei Kunz – etapa 1” – 300.000 lei;
 • Polonă – „Sistem de supraveghere pentru toată zona Polonă” – 250.000 lei;
 • Polonă – „Reparații trotuar strada Polonă” – 70.000 lei.

Proiectele câștigătoare în campania dedicată întregului oraș și care au înregistrat peste 1.000 de voturi fiecare sunt următoarele:

 • „Amenajare spațiu recreere Balta Lacului” – 500.000 lei; 
 • „Restaurare Echo Peisagistică Lunca Aurora-Lacul Balaurul” – 500.000 lei;
 • „Întinerirea Complexului Studențesc” – 500.000 lei;
 • „Amenajare teren multisport și zonă relaxare Ciarda Roșie” – 470.000 lei;
 • „Facilitarea mersului cu bicicletă în Timișoara” – 25.500 lei;
 • „Cartier Plopi – Reabilitare corp clădire ‘școală mică’ (faza Expertize și DALI)” – 140.000 lei;
 • „Zona Lunei vrea Parc Verde” – 485.804 lei.

O sumă de 468.696 lei din bugetul total al campaniei va fi alocată cheltuielilor suplimentare pentru fiecare dintre cele 12 inițiative, având în vedere anvergura proiectelor. 

Pe perioada campaniei, din luna martie până în prezent, s-au înregistrat peste 50 de mii de vizitatori unici pe platforma dedicată campaniei de bugetare participativă. Cetățenii Timișoarei au depus în acest an 117 propuneri de proiect, dintre care 17 au fost încadrate în campania pilot dedicată cartierelor marginalizate, conform diagnozei sociale a municipiului Timișoara.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.