Skip to main content

Suma uriașă investită într-un proiect abandonat! Centrul de legume-fructe de la Tomnatic, zace nefolosit, la un an de la finalizarea lucrărilor! Cum va rezolva problema președintele CJT?

A fi om!

Ca la noi, la nimeni. Autoritățile județene au investit 24,7 milioane de lei, adică cinci milioane de euro, într-o clădire care nu are nicio întrebuințare.

Este vorba despre centrul de colectare a fructelor și legumelor construit la Tomnatic, pe o suprafață de 847 mp, de care ar fi trebuit să beneficieze micii producători din zona Gottlob – Lovrin – Tomnatic şi cei din comunele învecinate, Lenauheim, Comloşu Mare, Teremia Mare, Sânpetru Mare, Periam, Pesac și Variaş.

Ideea acestui proiect a fost lansată de Roxana Iliescu, în 2016, pe vremea în care era vicepreședinte al CJT, însă lucrările propriu-zise au început abia în toamna lui 2020.

Conform contractului, constructorul trebuia să finalizeze șantierul în noiembrie 2023, doar că termenul a fost prelungit, pentru remedierea unor deficiențe.

Abia la început de 2024 investiția a fost gata, însă recepția lucrărilor a fost una cu scandal, din cauza luptele politice, dintre PSD și PNL, care s-au acuzat reciproc de interese meschine și de tot felul de mânării.

Într-un final, lucrurile au intrat în linie dreaptă, însă doar pe hârtie, pentru că centrul de legume-fructe zace nefolosit.

Noul președinte al CJT dă însă asigurări că lucrurile se vor schimba, odată cu desemnarea unei firme care să administreze locația.

“Investiția a fost recepționată de fosta administrație și în acest moment sunt în curs de a intabulare a clădirii. În perioada următoare vom încerca să contractăm un operator privat care să administreze aceste centru. În acest sens, vom organiza o licitație pentru operarea acestei investiții, în condiții avantajoase atât pentru Consiliul Județean, cât și pentru producătorii din zonă”, a declarat, pentru Sursa de Vest, Alfred Simonis, președintele Consiliului Județean Timiș.

În cel mai fericit caz, licitația va fi demarată în această lună, ceea ce înseamnă că prin vară, centrul ar putea fi funcțional.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

După o perioadă în care fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu s-a abținut să-și afișeze părerile despre administrația locală pe rețelele de socializare, mai ales că este și consilier personal al președintelui CJT, acum, revine în forță și lansează critici dure asupra fostului său oponent, Dominic Fritz.
Mai bine de o oră au dezbătut consilierii locali din Timișoara propunerea primarului Dominic Fritz, de a înființa o nouă societate care să se ocupe de curățenia orașului.
Pe 18 decembrie 2024, Municipiul Timișoara și Ministerul Energiei au semnat contractul pentru finanțarea proiectului „Retehnologizare a 13.439 de metri de traseu al rețelei de termoficare primară”, prin Fondul pentru Modernizare (FM) 2021-2030.
Un apel la 112 a mobilizat de urgență mai multe echipaje de intervenție pentru lichidarea unui incendiu extrem de violent care a cuprins o casă din vestul țării.
Angajații de la Maternitatea Odobescu din Timișoara au ieșit în stradă! Lor li s-au zeci de mămici dar și simpli timișoreni, care au pornit în marș spre Primărie, unde vor protesta până la ora 16.00.
Colterm anunță întreruperea apei calde și căldurii, mâine, la punctul termic 17A, din cauza unei defecțiuni apărute la rețeaua primară de termoficare.