Skip to main content

Studenţii de la UVT se implică în campania de vaccinare! Bat din uşă în uşă, pentru a-i sfătui pe oameni să se imunizeze

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

UVT a semnat un parteneriat cu Spitalul Militar Timişoara, prin care studenţii se alătură echipelor medicale, în campania de vaccinare.

Mai exact, aceştia vor ieşi pe teren să disemineze informaţii despre serurile anti-COVID şi să îi consilieze pe cei care încă nu sunt hotărâţi să se imunizeze.

CITEŞTE ŞI: Jaf de proporţii, la o firmă de curierat! Hoţii au golit seiful, după ce au rupt gardul depozitului

Acţiunile studenţilor vor fi mediul rural, acolo unde şi rata de vaccinare este cea mai scăzută.

“În criza sanitară globală, asistentul social este unul dintre specialiștii cu rol de agent al schimbării indivizilor în comunitate, fiind un partener real al cetățenilor în procesul de schimbare inițiat. Considerăm că persoanele care locuiesc în comunitățile rurale nu au întotdeauna un acces facil la informațiile obiective privind măsurile de protecție pe termen scurt, mediu și lung împotriva virusului SARS-COV-2. Unul din rolurile profesionale ale asistentului social este cel de mobilizator, care încurajează și stimulează oamenii din comunitate să se vaccineze, valorificând, în situația dată, oportunitatea oferită de echipele mobile de la Spitalul Clinic Militar de Urgență Doctor Victor Popescu”, transmite UVT.

În cadrul acestui demers studenții vor fi instruiți să respecte măsurile de protecție Covid dar si să manifeste înțelegere, respect, empatie, disponibilitate de a informa într-o manieră accesibilă, păstrând atitudinea de a nu judeca persoanele cu care vor interacționa.

Campania va fi demarată în acest sfârșit de săptămână în localitățile Variaș, Sânpetru, Valcani, Dudeștii Vechi și Găvojdia, urmând să continue în următoarele șase luni, în funcție de realitățile din teren, în mai multe dintre comunitățile rurale din județ.

„Procentul persoanelor vaccinate în mediul rural este sensibil mai scăzut față de media națională și mult inferior procentului populației vaccinate în Timișoara. Inițiativa Spitalul Clinic Militar de Urgență ,,Doctor Victor Popescu” de a realiza o campanie de vaccinare în mediul rural, la care se va alătura și campania studenților și cadrelor didactice din Departamentul de Asistență Socială de la UVT, pentru informare pro-vaccinare, sunt demne de tot respectul și susținerea noastră. Împreună suntem solidari pentru depășirea crizei pandemice, pentru revenirea la normalitate”, spune Marilen Pirtea, rectorul UVT.

CITEŞTE ŞI: Pubelele, la control! ADID, Retim şi poliţiştii locali vor verifica conţinutul containerelor de gunoi

Proiectul va începe vineri, 19 noiembrie a.c., ora 7.30, prin deplasarea în comuna Variaș, unde microbuzul cu studenți de la UVT va însoți convoiul auto personalului medical de la Spitalul Clinic Militar de Urgență ,,Doctor Victor Popescu.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Dacă visezi să îți vezi copilul într-un loc unde educația înseamnă mai mult decât studierea unor materii de bază, iar cei care îi ghidează pașii să fie adevărate modele, atunci hai să descoperi Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara.
Primul elevator destinat persoanelor cu dizabilități din Timișoara a fost donat Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Timiș.
Camera de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş prin Direcția Formare și Perfecționare Profesională anunță începerea înscrierilor la o nouă serie a cursului online de formator – Cod COR  242401.
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la ediția anuală a Galei Investitorilor Italieni din România, organizată la Timișoara.
După aproape patru luni în care a putut fi admirată la Muzeul de Artă din Timișoara, expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” a ajuns la final, iar cele 43 de lucrări au fost transportate înapoi, în Italia.