Skip to main content

Stop vot! Timișenii și-au ales reprezentanții locali pentru următorii patru ani, dar și viitorii europarlamentari

Interes crescut în Timiş pentru scrutinul desfăşurat în vederea alegerii primarilor şi membrilor consiliilor locale.

Prezența la urne, la nivelul județului a fost de 48,68% (308.810 alegători) însă sub media pe țară care este de 50,02%.

Totuși, numărul alegătorilor este mai mare decât la alegerile locale din 2020, atunci când 43,2% dintre timișenii cu drept de vot și-au exercitat opțiunea.

De menționat faptul, că anul acesta secțiile au fost deschise până la ora 22.00.

În Timiş, în mediul urban, au votat 152.466 de cetăţeni, în timp ce în mediul rural  156.344 de oameni au trecut pe la urne.

Timișul a înregistrat și un nou record. Într-o localitate, prezența la vot a fost de 216,66%. Este vorba despre secția din satul Dobrești ce aparține de comuna Bara.

În ceea ce privește alegerile europarlamentare, în județul Timiș, prezența a fost de 50,67 %, ceea ce înseamnă că au votat 319.091 de persoane. La nivel național, prezența a fost de 52,42 %, adică 9.445.771 de români au votat

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.