Skip to main content

Aproape 50% dintre timişenii cu drept de vot au fost astăzi la urne! Ce categorie de votanţi a fost predominantă?

Sunt emoţii mari, la acestă oră, la sediile partidelor din Timiş şi nu numai, în aşteptarea exit-poll-urilor, care vor fi prezentate peste o oră.

Până atunci, se fac tot felul de calcule, în baza numărului de votanţi care s-au prezentat la urne, dar şi analize privind tipologiilor de alegători.

În judeţul Timiş, cele mai multe persoane care şi-au exercitat dreptul constituţional până la ora 21:00, fac parte din categoria de vârstă 45-64 de ani (110.000 persoane).

Din categoria de vârstă 25-34 de ani s-au prezentat la urne, peste 41.000 de persoane, iar tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani au fost aproape 22.000.

În ceea pe priveşte genul, 150.240 dintre cei care au votat în Timiş, până la ora 21:00 sunt femei, iar 145.632 sunt bărbaţi.

146.669 dintre alegători provin din mediul urban şi 149.616, din mediul rural.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.