Skip to main content

Stop violenței domestice! Polițiștii timișeni au adunat mesaje de susținere pentru victime, în cadrul campaniei “Nu ești singură, cere ajutor!”

În fiecare an, în 25 noiembrie este marcată Ziua internațională pentru eliminarea violenței asupra femeilor!

În acest context, polițiștii timișeni împreună cu reprezentanții Complexului de Servicii pentru Victimele Violenței Domestice și Agresori din Timișoara, au inițiat, la începutul acestei luni, campania „Nu ești singură, cere ajutor!”.

Această campanie are ca scop sensibilizarea și mobilizarea întregii societăți împotriva violenței domestice, adresându-se atât victimelor directe, cât și comunității în ansamblu, în încercarea de a stopa acest fenomen alarmant.

În contextul Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, marcată pe 25 noiembrie, polițiștii și asistenții sociali au organizat un eveniment special în cadrul complexului comercial Iulius Town din Timișoara. Obiectivul principal al acestui eveniment a fost de a trage un semnal de alarmă către societate, subliniind importanța implicării active în sprijinirea victimelor violenței domestice.

Astfel, în intervalul orar 12:00-16:00, zeci de persoane aflate în trecere prin mall au contribuit la campanie, scriind mesaje încurajatoare care vor ajunge la cei afectați de această problemă.

Campania continuă să încurajeze comunitatea să fie receptivă și să acorde suport celor care au nevoie.

Polițiștii încurajează femeile care sunt în această situație sau cunosc pe cineva care se confruntă cu violența domestică, să nu ezite să ceară ajutor, pentru că fiecare gest contează în lupta împotriva acestei realități dure.

De la începutul lunii noiembrie, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității-I.P.J Timiș împreună cu reprezentanți ai Complexului de Servicii pentru Victimele Violenței Domestice și Agresori din Timișoara, au demarat Campania “Nu ești singură, cere ajutor!”

Această campanie se adresează, atât victimelor violenței domestice, cât și întregii societăți pentru ca acest fenomen să fie stopat și pentru a încuraja femeile să ceară ajutorul atunci când sunt victime ale violenței.

În contextul zilei de 25 noiembrie, polițiștii împreună cu asistenții sociali au organizat un eveniment în complexul comercial Iulius Town, pentru a trage un semnal de alarmă ca societatea să nu rămână nepăsătoare atunci când o persoană apropiată este victimă, ci trebuie să o încurajeze să ceară ajutorul.

În intervalul orar 12:00-16:00, zeci de mesaje de încurajare au fost astăzi scrise de către persoanele care erau în trecere prin mall.

Fii curoajoasă, luptă pentru dreptul tău la o viață liniștită!
Cere ajutor!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.