“Stop amputaţii!”O nouă premieră medicală la Timişoara, prin care se salvează picioarele bolnavilor de diabet

Diabetul este o boală gravă care, dacă nu este ţinută sub control, poate provoca decesul pacientului.

În starea avansată, această afecţiune provoacă ulceraţii, care se îndepărtează prn intervenţii chururgicale.

CITEŞTE ŞI: Alcoolul le-a luat minţile! Ce au putut face patru petrecăreţi, după ce au băut bine?

Iar dacă bolnavii ajung prea tăziu la un medic specialist, singura soluţie este amputarea piciorului afectat.

În lume însă, există soluţii pentru evitarea acestui lucru, iar de acum, noile tehnici sunt accesibile şi la Timişoara, la Spitalul Judeţean.

mihai ionac

Acest lucru este posibil graţie unei colaborări strânse între şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, Mihai Ionac, şi Frank Bowling, chirurg podiatru la Manchester University, Royal Infirmery, unul din liderii mondial în chirurgia piciorului diabetic.

“Obiectivul prezenţei mele în Timişoara îl reprezintă reducerea numărului de amputaţii. În Europa Occidentală se face o amputaţie la 15 secunde, astfel că este necesară implementarea unor strategii care să ducă la reducerea acestui număr. Una ditnre startegiile care s-a dovedit a fi utilă o reprezintă îmbinarea tehnicilor de chirurgie ortopedică, vasculară şi plastică”, a explicat chirurgul Frank Bowling.

Până acum, au fost deja operaţi doi pacienţi prin noua metodă, şi urmează alţi patru.

bolnavi

CITEŞTE ŞI: “Mă arunc în gol!” Strigătul disperat al unui bărbat care ameninţă că se sinucide

“În judeţul Timiş sunt 25.000 de persoane care suferă de diabet, iar 10% dintre ele ar avea nevoie de o astfel de intervenţie chirurgicală. Cea mai gravă dintre problemele cauzate de diabet este ulceraţia, care, dacă nu este tratată corect, duce la pierderea piciorului. De aceea este nevoie ca astfel de intervenţii să se facă în cât mai multe zone din România. Noi vom încerca să identificăm zonele cu cele mai ridicate grade de amputaţie şi vom face acolo traininguri, pentru ca un număr cât mai mare de pacienţi să beneficieze de aceste tehnici”, a precizat prof. dr. Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara.

Renumitul chirurg podiatru, Frank Bowling rămâne la Timişoara două zile şi va susţine mai multe conferinţe ştiinţifice, pe tema piciorului diabetic.

 

 

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Tun imobiliar, marca USR! Primarul din Dumbrăviţa vrea să plătească un preţ umflat de 10 ori, pentru un teren

Comuna Dumbrăviţa este raiul celor care vor să se îmbogăţească peste noapte, iar Primăria condusă de USR-istul Horia Bugarin îi ajută, prejudiciind bugetul local.

Eveniment de amploare organizat de CCIA Timiș: Adunarea Generală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a găzduit cel mai important eveniment al anului din domeniul economic și anume Adunarea Generală Anuală a Federației Camerelor de Comerț Dunărene.

email: redactie@sursadevest.ro | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.