Skip to main content

Primăria Timișoara va demara o campanie de sterilizare gratuită a câinilor care nu sunt de rasă și care au stăpâni!

Stăpânii câinilor care nu sunt de rasă au obligația microcipării și sterilizării acestora, astfel încât să fie prevenit abandonul.

Până acum, mai multe organizații neguvernamentale au realizat campanii de sterilizare gratuită în Timișoara cu sprijinul Primăriei.

Pentru a asigura gestionarea populaţiei de câini fără stăpân, prevenirea abandonului și promovarea respectării legislației specifice și a creșterii responsabile a animalelor de companie, Primăria Timișoara va face o nouă campanie de sterilizare gratuită.

Pentru a putea derula campania, este necesară aprobarea Studiului de fundamentare, Caietului de sarcini și a Contractului cadru privind achiziţia, prin concesionare, de servicii medical veterinare: sterilizarea câinilor aparţinând rasei comune şi metişii acestora, aflaţi în proprietatea persoanelor fizice cu venituri reduse și domiciliul sau reşedinţa în Timişoara.

Deţinătorii de câini de rasă comună sau metişi care doresc să beneficieze de subvenţionarea sterilizării câinilor pe care îi deţin depun o solicitare în acest sens la consiliile locale. Consiliile locale transmit persoanelor care au făcut solicitarea adresa cabinetelor medicale veterinare de liberă practică către care s-a făcut concesionarea sterilizărilor, împreună cu un bon de ordine cu numele şi adresa deţinătorului câinelui, care va fi parafat şi semnat de medicul veterinar după efectuarea operaţiei de sterilizare.

Conform legislației în vigoare, consiliile locale pot subvenţiona total sau parţial sterilizarea acestor câini, prin concesionarea operaţiunilor de sterilizare către unul sau mai mulţi medici veterinari de liberă practică, organizaţi în condiţiile legii.

Prin sterilizare vor putea fi evitate alte costuri pentru gestionarea populației de câini fără stăpân, în mod particular privind prinderea și îngrijirea puilor abandonați”, transmit reprezentanții Primăriei.

Astfel, se propune printr-un proiect de hotărâre demararea achiziţiei pentru servicii medical veterinare prin licitaţie publică deschisă, valoarea estimată fiind de 267.750  lei fără TVA, respectiv 318.622,50 lei cu TVA, iar durata contractului de concesiune este de 2 ani sau până la epuizarea sumei. Suma pentru un câine ar fi de 107 lei fără TVA.

Conform estimărilor, 2500 de câini ar putea fi sterilizați, după cum arată o estimare făcută de departamentul de specialitate al Primărie.

Proiectul de hotărâre urmează să fie publicat pe site-ul www.primariatm.ro

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.