Skip to main content

Cantina Spitalului de Copii din Timișoara va fi demolată! Reabilitarea costă mai mult decât o construcție nouă

Cantina Spitalului de Copii ”Louis Țurcanu”, dar și o clădire conexă vor fi demolate în perioada următoare. Municipalitatea a vrut inițiat să reabiliteze imobilele, însă după demararea lucrărilor au fost descoperite o serie de probleme.

Astfel, s-a luat decizia că cea mai bună soluție este demolarea, pentru că o reabilitare ar costa mult prea mult. De menționat că demolarea nu afectează rezistența și stabilitatea clădirilor alăturate.

Inițial Consiliul Local a alocat suma de șase milioane de lei pentru reparații capitale la cantină iar contractele aflate în derulare vor fi încheiate .

Lucrările au început în 1 aprilie anul trecut, iar pe parcursul executării lucrărilor de decopertare și demolare, în urma dezvelirii pereților și pardoselii, au fost constatate mai multe degradări și deficiențe structurale ascunse sub tencuieli, șape sau în spatele unor pereți de gips carton, iar drigintele de șantier a solicitat oprirea lucrărilor și reevaluarea situației.

După ce s-a făcut o nouă expertiză, s-a constatat că clădirea prezintă un grad avansat de degradare (fisuri, crăpături la pereți și plașee), una dintre cauzele degradărilor o reprezintă tasările diferențiale ale fundațiilor, ceea ce determină subturnări în condiții greu accesibile și costisitoare, grad avansat de umiditate, acumulat în materialele ce alcătuiesc structura clădirii. Astfel, că în conformitate cu normativele de risc seismic s-ar impune cheltuieli ce depășeau semnificativ valoarea de înlocuire a clădirii existente.

Având în vedere concluziile expertului tehnic și faptul că investiția este la început (2,73% din contract realizat) se propune oprirea investiției. Printr-o nouă abordare arhitecturală, se vor crea noi spații ce vor duce la îmbunătățirea actului medical, a confortului pacienților și a aparținătorilor acestora. Totodată, se vor reloca și anumite echipamente din curte, asigurându-se un flux optim în ceea ce privește întreținerea, îmbunătățirea aspectului general al spitalului și creșterea suprafeței spațiilor verzi”, transmit reprezentanții municipalității.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.