Skip to main content

Ștafeta Veteranilor – Invictus a ajuns la Timișoara! Mâine alergătorii pornesc spre Arad

Ștafeta veteranilor, eveniment organizat de Invictus România în contextul manifestărilor dedicate Zilei Armatei României, a ajuns la Timișoara.

Ştafeta a fost preluată de la Moşniţa şi dusă în centrul oraşului, în faţa Catedralei Mitropolitane.

Cu acest prilej, Garnizoana Timișoara organizează mâine, de la ora 9.00, un ceremonial militar și religios la monumentul Crucificare din fața Catedralei Mitropolitane.

Apoi, ștafeta urmează să plece purtată de volutarii Invictus timișeni către Arad.

CITEŞTE ŞI: Timişoara, sub lumina reflectoarelor: Expoziție foto și concerte în inima Vienei

„Invictus România” este o mişcare care sprijină luptătorii români răniţi în teatrele de operaţii să participe la Jocurile Invictus şi care mobilizează an de an sute de voluntari în cadrul unor manifestări menite să arate respectul faţă de eroi şi veterani.

Aflată la a X-a ediție, pe itineratul Timișoara-Arad-Oradea-Carei, ”Ștafeta veteranilor” a devenit o tradiție ce amintește, în fiecare an, despre spiritul Invictus, acela care trebuie să unească pe toți în jurul veteranilor. Participanții poartă în alergare Drapelul Național, din respect pentru înaintași, din recunoștință pentru veteranii de război care încă rostesc povestea sacrificiului suprem, cât și pentru cei plecați dintre noi, a căror lecție de patriotism stă scrisă în inima fiecăruia. Cei ce iau parte la ștafetă se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit pentru ca noi astăzi, să existăm, și rememorează imaginea bunicilor și străbunicilor noștri care au luptat pentru această țară și care sunt acum parte din ea. Atunci când oboseala își va spune cuvântul își vor repeta ceea ce reprezintă spiritul Invictus: ”Să te ridici și s lupți în continuare, pentru eropii noștri, pentru România”, transmit reprezentanții Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere ”Decebal”.

Timișoara este cuprinsă în ”traseul albastru” care a pornit din Pitești, trecând prin Curtea de Argeș, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Craiova, Tg. Jiu, Petrila, Petroșani, Hunedoara, Deva, Lugoj, Timișoara și urmează Arad și Oradea, după care se va încheia la Carei, de Ziua Armatei României.

CITEŞTE ŞI: Transport de aproape jumătate de milion de lei, confiscat la vamă! Ce au găsit poliţiştii de frontieră, în cutiile ticsite într-o camionetă?

Pot participa la acest eveniment persoane civile sau militare, alergatori sau biciclisti, sportivi de performanta sau amatori. Se poate alerga sau pedala integral, atat pe una dintre portiunile prezentate, cat si pe portiuni mai mici, in functie de puterea si dorinta celor care vor sa participle la acest eveniment

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Timiș au organizat astăzi seminarul de instruire privind modul de aplicare a reglementărilor legislative în vigoare privind protecția consumatorului.