Skip to main content

Ștafeta Veteranilor – Invictus a ajuns la Timișoara! Mâine alergătorii pornesc spre Arad

Ștafeta veteranilor, eveniment organizat de Invictus România în contextul manifestărilor dedicate Zilei Armatei României, a ajuns la Timișoara.

Ştafeta a fost preluată de la Moşniţa şi dusă în centrul oraşului, în faţa Catedralei Mitropolitane.

Cu acest prilej, Garnizoana Timișoara organizează mâine, de la ora 9.00, un ceremonial militar și religios la monumentul Crucificare din fața Catedralei Mitropolitane.

Apoi, ștafeta urmează să plece purtată de volutarii Invictus timișeni către Arad.

CITEŞTE ŞI: Timişoara, sub lumina reflectoarelor: Expoziție foto și concerte în inima Vienei

„Invictus România” este o mişcare care sprijină luptătorii români răniţi în teatrele de operaţii să participe la Jocurile Invictus şi care mobilizează an de an sute de voluntari în cadrul unor manifestări menite să arate respectul faţă de eroi şi veterani.

Aflată la a X-a ediție, pe itineratul Timișoara-Arad-Oradea-Carei, ”Ștafeta veteranilor” a devenit o tradiție ce amintește, în fiecare an, despre spiritul Invictus, acela care trebuie să unească pe toți în jurul veteranilor. Participanții poartă în alergare Drapelul Național, din respect pentru înaintași, din recunoștință pentru veteranii de război care încă rostesc povestea sacrificiului suprem, cât și pentru cei plecați dintre noi, a căror lecție de patriotism stă scrisă în inima fiecăruia. Cei ce iau parte la ștafetă se opresc la monumentele ridicate în cinstea celor care au murit pentru ca noi astăzi, să existăm, și rememorează imaginea bunicilor și străbunicilor noștri care au luptat pentru această țară și care sunt acum parte din ea. Atunci când oboseala își va spune cuvântul își vor repeta ceea ce reprezintă spiritul Invictus: ”Să te ridici și s lupți în continuare, pentru eropii noștri, pentru România”, transmit reprezentanții Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere ”Decebal”.

Timișoara este cuprinsă în ”traseul albastru” care a pornit din Pitești, trecând prin Curtea de Argeș, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Craiova, Tg. Jiu, Petrila, Petroșani, Hunedoara, Deva, Lugoj, Timișoara și urmează Arad și Oradea, după care se va încheia la Carei, de Ziua Armatei României.

CITEŞTE ŞI: Transport de aproape jumătate de milion de lei, confiscat la vamă! Ce au găsit poliţiştii de frontieră, în cutiile ticsite într-o camionetă?

Pot participa la acest eveniment persoane civile sau militare, alergatori sau biciclisti, sportivi de performanta sau amatori. Se poate alerga sau pedala integral, atat pe una dintre portiunile prezentate, cat si pe portiuni mai mici, in functie de puterea si dorinta celor care vor sa participle la acest eveniment

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Teatrul Național din Timișoara redesenează profilul poetic al lui Nichita Stănescu!

În 13 decembrie se împlinesc 40 de ani de când versurile lui Nichita Stănescu călătoresc singure prin lume, trasând în continuare istoria literaturii române.

Banat Girls încheie anul cu un eșec în fața liderului Politehnica Timișoara!

Banat Girls Comloșu Mare a fost învinsă cu 3- 1 de Politehnica Timișoara în etapa a XIII-a a Superligii de fotbal feminin.

Premiera spectacolului Săptămâna Luminată închide programul Teatrului Național pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023!

Teatrul Național din Timișoara invită publicul în această seară, de la ora 19, la Sala 2, la premiera cu care închide programul pe care l-a construit pentru anul Capitalei Europene a Culturii – Timișoara 2023.

Banat Girls, la ultimul meci din 2023! Derby cu Politehnica Timișoara

Banat Girls înfruntă în ultima rundă din 2023 pe Politehnica Timișoara, într-o partidă programată mâine, de la ora 13.00, la Tomnatic.

Pro România se dezintegrează! Mai mulţi membri ai partidului, printre care un primar şi un consilier judeţean din Timiş, s-au alăturat PNL

Cu un an înainte de 2024, când vor avea loc patru runde de alegeri, membrii partidelor mici se chinuie să îşi găsească un loc călduţ în organizaţii mai puternice, care să îi ajute să câştige voturi.