Skip to main content

Spirometrii gratuite făcute de medicii de la Babeș, în mall! Aproape o treime din timișorenii consultați, descoperiți cu astm și bronhopneumonii cronice!

Reprezentanții Spitalului Victor Babeș din Timișoara au desfășurat o campanie gratuită, de depistare a afecțiunilor pulmonare, pentru a marca Ziua Internațională a Astmului.

Astfel că, în weekendul ce tocmai s-a încheiat, aproape 350 persoane au fost investigate, în cadrul campaniei organizate într-un mall din oraș.

La această acțiune de verificare a sănătății respiratorii a populației au participat, zilnic, timp de 12 ore, opt medici și patru studenți voluntari.

În urma investigațiilor, aproape 100 de persoane au fost depistate cu valori scăzute față de parametrii spirometrici, cărora ulterior, li s-a recomandat efectuarea unor investigații suplimentare la Spitalul Victor Babeș. Cei mai multi aveau, în stadii incipiente, astm și chiar bronhopneumonii cronice.

„Ne-am bucurat de o adresabilitate ridicata. Au venit parinti cu copii care au solicitat sa fie investigati micutii. De altfel, in cazul unora dintre copii existau deja suspiciuni de astm. Le-am recomandat sa se indrepte spre pediatrie pentru investigatii suplimentare”, spune Noemi Suppini, coordonator Laborator Explorari Functionale la Spitalul Victor Babeș Timișoara.

Este prima actiune de acest fel pe care o organizam intr-un spatiu neconventional. Si vreau sa le multumesc celor de la Iulius Town si indeosebi lui Ioan Bala, managerul de dezvoltare, ca ne-au primit in „casa” lor. Este foarte important sa constientizam oamenii si sa monitorizam sanatatea respiratorie a populatiei. Vom continua sa organizam asemenea actiuni pentru comunitatea din care facem parte”, a spus Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara.

Campania de spirometrii gratuite a fost organizata pentru a marca Ziua Internationala a Astmului.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Echipa masculină de volei de la Universitatea de Vest din Timișoara a cucerit medaliile de bronz în turneul final al Jocurilor Europene Universitare, care s-a desfășurat în Ungaria.
Primăria Municipiului Timișoara și SC Piețe SA lansează un nou concept de piață menit să-i ajute pe cetățenii din zona Gheorghe Lazăr să se aprovizioneze mai ușor cu legume și fructe proaspete de la producători locali dar și cu alte bunătăți.
Universitatea de Vest din Timișoara a câștigat un nou proiect de cercetare numit CIRCUZEN, în domeniul economiei circulare, în cadrul competiției RESCI-ECO lansată în acest an de Agenția Universitară a Francofoniei.
Teatrul Național din Timișoara anunță selecția spectacolului „Victimele Datoriei” de Eugène Ionesco în cadrul prestigiosului Festival Național de Teatru (FNT) 2024.
Înscrierile online la ciclul de licență pentru facultățile Universității Politehnica au început deja, iar pentru a veni în sprijinul candidaților din județele învecinate, UPT a înființat mai multe centre zonale de admitere, pe lângă cele zece centre aferente celor 10 facultăți.