Skip to main content

Aquatim anunță finaliștii etapei locale „The Water We Want” 2024! Marea finală internațională va avea loc luna viitoare

Aquatim anunță lucrările selectate pentru etapa internațională a celei de-a cincea ediții a concursului de creație artistică pentru copii și tineri „The Water We Want” (Apa pe care ne-o dorim).

Prin Centrul educațional Aquapic, de la fosta Uzină de Apă Industrială a Timișoarei, administrat de Aquatim, au fost înscrise anul acesta peste 50 de de lucrări, realizate de copii și tineri cu vârste între 6 și 19 ani. Participarea la concurs a implicat peste 60 de elevi, de la școli din mai multe orașe.

Competiția „The Water We Wan” are ca temă ”apa dulce” și încurajează copiii și tinerii să-și exprime creativ emoțiile, ideile și convingerile proprii legate de apă, resursa cea mai de preț a planetei.

Lucrările primite au abordat aspecte legate de resursele naturale, biodiversitate, consum sustenabil, ecosisteme, poluare, dar și spiritualitate și folclor.

Lucrările care s-au calificat pentru faza internațională de jurizare sunt:

Apa e care ne-o dorim / The Water We Want, categoria videoclip sau alte creații media, 13-18 ani, autor Gheorghe Bebeșelea, 18 ani, Colegiul Tehnic Emanoil Ungureanu Timișoara;

Cum va arăta viitorul? / What Will the Future Look Like?, categoria desen, 10-12 ani, autor Carina Modra, 11 ani, Școala Gimnazială nr. 24 Timișoara;

Nemurirea din apă / Immortality from water, categoria videoclip sau alte creații media, 19-25 ani, autor Mihai Casian Drăgoi, 19 ani, Liceul Tehnologic Energetic Dragomir Hurmuzescu Deva;

Apa vieții / The water of life, categoria desen, 13-18 ani, autor Maria Ariana Hila, 13 ani, Liceul Bilingv Miguel de Cervantes București;

Consecință / Consequence, categoria desen, 10-12 ani, autor Mihai Tudor Hila, 11 ani, Liceul Bilingv Miguel de Cervantes București;

Cântecul Apei / Song of Water, categoria desen, 13-18 ani, autor Daniela Căprian, 14 ani, Școala Raională de Arte Plastice Nicolae Moisei, Telenești, Republica Moldova.

Lucrările selectate pot fi vizionate pe paginile Facebook Aquapic și Aquatim. Ele urmează să fie publicate în expoziția digitală internațională de pe site-ul dedicat concursului.

Rezultatele finalei internaționale, în care se vor acorda șase premii a câte 250 de euro pentru cele mai bune lucrări de la fiecare categorie, vor fi anunțate în cursul lunii iunie. Câștigătorii vor primi diplome, semnate de președintele și de directorul executiv al WAMU-NET. Juriul internațional va fi format din membrii Comitetului Consultativ al WAMU-NET, experți independenți (educatori) și reprezentanți din comunitatea apei UNESCO.

Concursul „Apa pe care ne-o dorim” își propune să îmbunătățească vizibilitatea și calitatea programelor educaționale implementate de muzeele apei, pe care să le promoveze la nivel mondial. Elevii și tinerii sunt stimulați să contribuie cu idei inovatoare la promovarea consumului și utilizării responsabile apei, pe termen lung.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.