Skip to main content

Spectacolul Hamlet, invitat în cadrul evenimentului internațional „Poduri de teatru” de la Craiova

Vineri, 21 aprilie, la Teatrul Național din Craiova, Naționalul timișorean va prezenta spectacolul HAMLET după William Shakespeare în cadrul evenimentului internațional „Poduri de teatru”.

Organizatorii au ținut ca, în spiritul tematicii festivalului, să construiască un pod teatral către Capitala Europeană a Culturii – Timișoara 2023. Astfel, după cum se precizează în programul evenimentului, spectacolul a fost selecționat pentru simbolistica sa, considerând că, în anul CEaC – Timișoara 2023, Teatrul Național din Timișoara reprezintă cel mai bine principiile și programul Capitalelor Europene ale Culturii, prin demersul său, asumat și susținut timp de peste un deceniu, de a participa activ la construirea comunității, a societății în datele umanismului, ale civilizației înalte și ale creativității. 

Spectacolul HAMLET, în viziunea artistică a regizoarei Ada Lupu Hausvater și în traducerea remix a dramaturgului Peca Ștefan, recuperează în termenii și în provocările prezentului una dintre cele mai profunde creații ale umanității, piesa HAMLET a inegalabilului William Shakespeare. Hamlet trăiește și moare printre noi. Evoluția, șansa umanității se construiește pe aparenta înfrângere a tuturor acelor Hamlet pentru care adevărul, principiile și exercițiul libertății reduc compromisul și meschinăria la dimensiunea unui vârf de spadă.

Prezența în cadrul festivalului organizat de Teatrul Național din Craiova deschide un drum nou acestui spectacol atât de iubit de public, alături de bine-cunoscutul actor Claudiu Bleonț, în rolul Fantomei – „Danezul regal”, după cum îl numește Hamlet.

În rolul lui Hamlet evoluează carismaticul actor Matei Chioariu, care, împreună cu Claudiu Bleonț, traversează destinul acestui personaj însoțit de unii dintre cei mai apreciați actori ai trupei Teatrului Național din Timișoara: Ion Rizea, Claudia Ieremia, Cătălin Ursu, Bogdan Spiridon, Doru Iosif, Cristina König, Marin Lupanciuc, Romeo Ioan, Adrian Jivan, Flavius Retea, Ionuț Iova, Darius Zet, Costa Tovarnisky, Raul Bastean și Claudiu Dogaru.

Universul sonor al acestui spectacol hipnotic aparține celebrei trupe Subcarpați, implicată în crearea acestui spectacol alături de scenografa Iuliana Vîlsan, de muzicianul Ioan Uțu Pascu (sound design) și de KOTKIvisuals, realizator al conceptului video.

„Poduri de teatru” este un eveniment internațional organizat de Teatrul Național din Craiova și Fundația Shakespeare sub egida Festivalului Shakespeare, cu ocazia împlinirii a 400 de ani de la apariția ediției First Folio 1623 a „Operelor Complete” ale lui William Shakespeare și a 50 de ani de la inaugurarea actualei clădiri a teatrului.

Publicul din Timișoara are ocazia de a revedea spectacolul HAMLET pe scena Sălii Mari a Teatrului Național din Timișoara joi, 27 aprilie și vineri, 28 aprilie 2023, de la ora 18. Biletele s-au pus în vânzare pe www.tntm.ro și la Agenția „Mărășești” a Naționalului timișorean (orar marți – duminică, orele 11-19).

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.