Skip to main content

VIDEO: Duelul primarilor! Edilii din România i-au bătut pe cei din Croaţia, într-un meci de fotbal disputat la Giarmata

Echipa de fotbal a primarilor de comune din România a întâlnit-o astăzi pe cea a Croaţiei, într-o partidă amicală, care s-a desfăşurat pe terenul din comuna Giarmata.

Ţara noastră a fost reprezentată de 28 de jucători, în timp ce echipa oaspete a avut doar 12.

Meciul s-a încheiat cu scorul de 4-2, ceea ce îi face pe primarii din România să spere că pot lupta, anul viitor pentru titlul continental.

“Pentru comuna noastră, este evenimentul sportiv al anului şi mă bucur foarte mult că am putut să îl organizăm aici şi să adunăm atât de mulţi primari, din toate zonele ţării. Practic, sportul uneşte toate regiunile ţării. Cel mai important lucru este că am învins Croaţia. A fost un meci frumos şi ne pregătim intens pentru ceea ce va urma anul viitor la Leibnitz, în Germania. Noi suntem vicecampioni europeni. Anul trecut, în Slovacia, am avut finala cu echipa gazdă şi am pierdut-o, dar suntem ambiţioşi şi sperăm ca la anul să urcăm încă o treaptă şi să venim cu trofeul acasă”, spune Claudiu Mihălceanu, primarul comunei Giarmata.

Golurile pentru România au fost înscrise de Gabriel Mureşan (2), Claudiu Mihălceanu (1) şi Tiberiu Zelencz (1).

Însă, meciurile de acest gen sunt mai mult decât o activitate sportivă, spun primarii prezenţi la competiţie.

Este un prilej de a face schimb de bune practici în administraţie şi de a pune bazele unor colaborări care să aducă beneficii comunităţilor pe care le reprezintă.

„Este o iniţiativă plăcută să ai astfel de invitaţi din Croaţia şi să faci un meci amical. Meciul a fost frumos şi pot să spun că printre ei erau şi fotbalişti, pentru că i-am simţit în teren. Chiar a fost un meci plăcut. Noi, ca primari, ne zbatem să facem ceva pentru comunele noastre, dar până când nu se schimbă ceva acolo sus, cu legea, nu prea avem nicio şansă, din păcate. Nu depinde de noi, ci de Guvern. Ar trebuie să schimbe ceva, ca să ne ajute. Altfel, nu văd ca sportul naţional să crească, aşa cum se întâmplă în Ungaria, spre exemplu. Dacă nu suntem ajutaţi, o rămânem la nivel mediocru, cum suntem acum”,  consideră Gabriel Mureşan,  primarul comunei Apold, judeţul Cluj şi fost campion al României cu echipa CFR Cluj

„Ne bucurăm de această echipă, din 2018, când am reuşit să o iniţiem, iar într-un timp foarte scurt să participăm la nivel european. Ce poate fi mai frumos decât unirea unor forţe, a vorbi despre echipă, despre entuziasm..? Mă refer nu doar le entuziasmul din mişcarea sportivă ci şi în administraţia locală, pentru că nu este vorba doar despre fotbal. Ne unim, primari din toate regiunile istorice, iar printre preocupările noastre sunt şi colaborări din domeniul administraţiei publice locale. Legat de Banat, trebuie să recunosc că este coloana vertebrală a echipei naţionale. Brian Filimon şi Claudiu Mihălceanu, alături de Gabi Mureşan, alcătuiesc un schelet al echipei naţionale a primarilor. Au dus greul în Slovacia şi ne bazăm pe ei i la meciurile următoare şi sperăm să obţinem un rezultat de excepţie”, a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, judeţul Botoşani.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

VIDEO Tractor în flăcări, pe câmp! Utilajul a fost distrus complet

Flăcări și fum intens în apropiere de centura municipiul Arad! Un tractor a luat foc, iar pompierii au fost solicitați să intervină de urgență.

Banat Girls joacă mâine pe teren propriu împotriva liderului din play-out, Gloria Bistrița!

Banat Girls Comloșu Mare întâlnește mâine, în runda a V-a a play-out-ului pe Gloria Bistrița, echipă care joacă bine în această parte a sezonului și care a adunat 4 victorii în tot atâtea meciuri.

Pistoale, săbii, macete și droguri găsite în locuințele unor contrabandiști de țigări! Patru bărbați, duși la audieri!

Contrabandiști de țigări, călcați de mascați! Oamenii legii au descins la 11 adrese ale suspecților, unde pe lângă țigări au mai descoperit arme, muniție, săbii dar și droguri.

Tragedie fără margini! Tată şi fiică, intoxicaţi în propria locuinţă! Doar bărbatul a putut fi salvat

S-a dat alarma aseară, după un apel la 112, care anunţa un miros puternic de gaz, iar la faţa locului au ajuns, de urgenţă, mai multe echipaje de intervenţie.