Skip to main content

„Schimbul de gardă” revine la Timișoara, cu o serie de surprize! Vor fi salve de tun și cai incluși în program

Timișorenii se vor putea bucura și în acest an de spectacolul schimbului de gardă!

Ca în fiecare an, Asociația Reconstituiri Istorice organizează o serie de spectacole reprezentative pentru Timișoara și pentru timișoreni.

Astfel că in cadrul reprezentațiilor din cadrul evenimentului, intitulat „Schimb de gardă”, organizatorii reconstituie momente din istoria orașului după alungarea trupelor și administrației Imperiului Otoman de către Eugeniu de Savoya, din anul 1716.

Mai exact, publicul va avea posibilitatea de a vedea tipuri diverse de uniforme și arme ale acelor vremuri, mânuiri de arme de acum 300 de ani, apoi o salvă simbolică de tun și schimbul de santinele.

Reprezentațiile din acest an vor începe din 21 aprilie, de la ora 19:00, în Piața Unirii, atâta timp cât vremea va permite acest fapt, urmând ca spectacolele să se organizeze în zilele de duminică.

Organizatorii anunță că sunt deschiși la colaborări, iar voluntarii nu vor cheltui niciun ban, întrucât Asociația va pune la dispoziție uniformele și armamentul necesar.

De asemenea, anul acesta organizatorii doresc să includă și cai în spectacole și fac apel la proprietari, pentru propuneri de închirere a serviciilor.

Propuneri se așteaptă și în ceea ce privește toboșarii și interpreții la piculină sau flaut.


Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Proiectul de licență „Synthesis” surprinde tendințele actuale și ale viitorului apropiat în ceea ce privește importanța utilizării coerente a tehnologiei de printare 3D, în încercarea de creștere a calității de producție și a spectaculozității estetice permise unui produs de serie.
Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.