Skip to main content

Spectacol european, pe scena Teatrului Naţional Timişoara! A girls story este o adaptare a romanului scris de Annie Ernaux, laureată a Premiului Nobel

Vara Anotimpurilor FEST-FDR la Teatrul Național din Timișoara înseamnă un nou spectacol european, astfel că vineri, 7 iulie 2023, de la ora 19:00, Teatrul Național aduce, literal, pe scena sa următorul spectacol al Anotimpurilor FEST-FDR: A GIRLS STORY.

Este o adaptare după romanul laureatei Premiului Nobel pentru literatură în anul 2022, Annie Ernaux.

Schaubühne Berlin este cel mai cunoscut teatru din Germania pe plan mondial, a cărui istorie este definită de mari actori, regizori şi coregrafi.

Celebrul regizor Thomas Ostermeier preia conducerea acestui teatru, în 1999, iar Schaubühne – în continuare un teatru de atitudine socio-politică – se distinge astăzi prin diversitatea manifestelor estetice și stilistice ale regizorilor care montează aici.

A Girls Story este un spectacol perfect înscris în această direcție.

CITEŞTE ŞI: Avertismentul dermatologilor, odată cu venirea verii! Expunerea necontrolată la soare poate duce la cancer de piele! Cum evităm astfel de probleme?

Plecând de la romanul lui Annie Ernaux, o voce puternică a literaturii sociale și a feminismului, actrița Veronika Bachfischer, împreună cu regizoarea Sarah Kohm, recuperează într-un monolog de mare intensitate povestea tinerei Annie, într-un balans delicat între istoria personală și istoria epocii.

Spectacol prezentat în cadrul Anotimpurilor FEST-FDR, parte din traseul Vocile orașului / Atelierul Identitate, cuprins în Programul Cultural „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023″.
Spectacol realizat cu sprijinul Goethe Institut și Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara.

Biletele s-au pus în vânzare on-line, pe www.tntm.ro, sau fizic, de la Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2, orar marți-duminică, orele 11-19, tel. 0256 201 117.

CITEŞTE ŞI: S-a făcut primul pas pentru construcţia unei parcări uriaşe, la Timişoara! Unde va fi ridicată şi când vor fi gata primele locuri de parcare?

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.