Skip to main content

S-a făcut primul pas pentru construcţia unei parcări uriaşe, la Timişoara! Unde va fi ridicată şi când vor fi gata primele locuri de parcare?

Consilierii locali din Timişoara au aprobat parteneriatul propus de Universitatea Politehnica, pentru ridicarea unei parcări pe o suprafaţă de teren de peste 3.000 de metri pătraţi.

Este vorba despre două parcele situate pe strada Aurel Podeanu, în imediata vecinătate a Sălii Polivalente, pe care Primăria le pune gratuit, la dispoziţia Politehnicii.

CITEŞTE ŞI: Bătrâni uciși, în propria casă! Dublă crimă la Timișoara, în plin centru al orașului!

Odată aprobat acest proiect, Universitatea va cauta surse de finanţare, pentru ridicarea unei parcări care să deservească întreaga zonă, dar mai ales viitoarele obiective sportive: noul stadion, Sala Polivalentă şi baza de antrenament pe care o va ridica CNI.

Un termen optimist pentru finalizarea parţială a parcării, spune viceprimarul Ruben Laţcău, este finalul lui 2024.

“Am găsit această soluţie, în parteneriat cu Politehnica, în care Primăria pune la dispozie terenul, către Politehnica, iar Politehnica va căuta o sursă de finanţare şi va executa aceasta parcare. Vor analiza mai multe opţiuni, ideal ar fi să fie o parcare supraetajată, dar, în funcţie de finanţări şi de disponibilitate, Politehnica va construi aici o parcare care să absoarbă nevoia de locuri de parcare pentru această Sală Polivalentă. Vorbim despre un teren de aproximativ 4.000 de metri pătraţi, pe care Primăria îl dă. Din ceea ce ştiu, Politehnica a avut anumite probleme cu constructorul Sălii Polivalente. Ea este în execuţie de ceva vreme. Ei speră ca anul viitor să finalizeze această investiţie, aşa că mă aştept ca tot atunci să înceapă şi o planificare sau o execuţie pentru aceste locuri de parcare. Ele se pot face în două etape. Se pot face, initial, locuri de parcare la sol, în timp ce se face proiectarea şi autorizarea unei parcări de mari dimensiuni, supraetajate. Cred că anul viitor, 2024-2025, să avem primele locuri de parcare în acea zonă”, a declarat viceprimarul Timişoarei, Ruben Laţcău.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.

Un bărbat a murit după ce a fost spulberat de o mașină! Polițiștii au început o anchetă

Accident cumplit, soldat cu decesul unui bărbat de 46 de ani! Acesta mergea pe partea carosabilă, când a fost lovit în plin de o mașină.

Mai multe localități din județ rămân fără apă la robinete! Aquatim anunță lucrări la rețele joi și vineri

Aquatim anunță că în zilele viitoare se vor face lucrări de spălare a rețelelor de distribuție și a rezervoarelor de înmagazinare din mai multe localități din județ.

Iulia Motoc, judecător la Curtea Penală Internaţională, vine la Universitatea de Vest din Timişoara

Facultatea de Drept, din cadrul Universitatății de Vest din Timișoara, va organiza săptămâna viitoare o serie de conferințe, în cadrul cărora Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va ține un discurs, intitulat „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Video: Maşină cu roţile în sus, pe o şosea intens circulată! Cum s-a petrecut accidentul?

Un echipaj medical a ajuns de urgenţă, la locul unui accident rutier în care a fost implicată o singură maşină care s-a răsturnat pe plafon.