Skip to main content

S-a făcut primul pas pentru construcţia unei parcări uriaşe, la Timişoara! Unde va fi ridicată şi când vor fi gata primele locuri de parcare?

Consilierii locali din Timişoara au aprobat parteneriatul propus de Universitatea Politehnica, pentru ridicarea unei parcări pe o suprafaţă de teren de peste 3.000 de metri pătraţi.

Este vorba despre două parcele situate pe strada Aurel Podeanu, în imediata vecinătate a Sălii Polivalente, pe care Primăria le pune gratuit, la dispoziţia Politehnicii.

CITEŞTE ŞI: Bătrâni uciși, în propria casă! Dublă crimă la Timișoara, în plin centru al orașului!

Odată aprobat acest proiect, Universitatea va cauta surse de finanţare, pentru ridicarea unei parcări care să deservească întreaga zonă, dar mai ales viitoarele obiective sportive: noul stadion, Sala Polivalentă şi baza de antrenament pe care o va ridica CNI.

Un termen optimist pentru finalizarea parţială a parcării, spune viceprimarul Ruben Laţcău, este finalul lui 2024.

“Am găsit această soluţie, în parteneriat cu Politehnica, în care Primăria pune la dispozie terenul, către Politehnica, iar Politehnica va căuta o sursă de finanţare şi va executa aceasta parcare. Vor analiza mai multe opţiuni, ideal ar fi să fie o parcare supraetajată, dar, în funcţie de finanţări şi de disponibilitate, Politehnica va construi aici o parcare care să absoarbă nevoia de locuri de parcare pentru această Sală Polivalentă. Vorbim despre un teren de aproximativ 4.000 de metri pătraţi, pe care Primăria îl dă. Din ceea ce ştiu, Politehnica a avut anumite probleme cu constructorul Sălii Polivalente. Ea este în execuţie de ceva vreme. Ei speră ca anul viitor să finalizeze această investiţie, aşa că mă aştept ca tot atunci să înceapă şi o planificare sau o execuţie pentru aceste locuri de parcare. Ele se pot face în două etape. Se pot face, initial, locuri de parcare la sol, în timp ce se face proiectarea şi autorizarea unei parcări de mari dimensiuni, supraetajate. Cred că anul viitor, 2024-2025, să avem primele locuri de parcare în acea zonă”, a declarat viceprimarul Timişoarei, Ruben Laţcău.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.