Skip to main content

S-a făcut primul pas pentru construcţia unei parcări uriaşe, la Timişoara! Unde va fi ridicată şi când vor fi gata primele locuri de parcare?

Consilierii locali din Timişoara au aprobat parteneriatul propus de Universitatea Politehnica, pentru ridicarea unei parcări pe o suprafaţă de teren de peste 3.000 de metri pătraţi.

Este vorba despre două parcele situate pe strada Aurel Podeanu, în imediata vecinătate a Sălii Polivalente, pe care Primăria le pune gratuit, la dispoziţia Politehnicii.

CITEŞTE ŞI: Bătrâni uciși, în propria casă! Dublă crimă la Timișoara, în plin centru al orașului!

Odată aprobat acest proiect, Universitatea va cauta surse de finanţare, pentru ridicarea unei parcări care să deservească întreaga zonă, dar mai ales viitoarele obiective sportive: noul stadion, Sala Polivalentă şi baza de antrenament pe care o va ridica CNI.

Un termen optimist pentru finalizarea parţială a parcării, spune viceprimarul Ruben Laţcău, este finalul lui 2024.

“Am găsit această soluţie, în parteneriat cu Politehnica, în care Primăria pune la dispozie terenul, către Politehnica, iar Politehnica va căuta o sursă de finanţare şi va executa aceasta parcare. Vor analiza mai multe opţiuni, ideal ar fi să fie o parcare supraetajată, dar, în funcţie de finanţări şi de disponibilitate, Politehnica va construi aici o parcare care să absoarbă nevoia de locuri de parcare pentru această Sală Polivalentă. Vorbim despre un teren de aproximativ 4.000 de metri pătraţi, pe care Primăria îl dă. Din ceea ce ştiu, Politehnica a avut anumite probleme cu constructorul Sălii Polivalente. Ea este în execuţie de ceva vreme. Ei speră ca anul viitor să finalizeze această investiţie, aşa că mă aştept ca tot atunci să înceapă şi o planificare sau o execuţie pentru aceste locuri de parcare. Ele se pot face în două etape. Se pot face, initial, locuri de parcare la sol, în timp ce se face proiectarea şi autorizarea unei parcări de mari dimensiuni, supraetajate. Cred că anul viitor, 2024-2025, să avem primele locuri de parcare în acea zonă”, a declarat viceprimarul Timişoarei, Ruben Laţcău.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.

Topul Firmelor din Județul Timiș, ediție aniversară! Când are loc evenimentul?

Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș va găzdui cea de-a 30-a ediție aniversară a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș, desfășurată sub sloganul: “TOP 30 – Împreună pentru afaceri de succes”.  

Pascal Bruckner, invitat de onoare la deschiderea anului universitar de la UVT

Universitatea de Vest din Timișoara a dat startul noului an universitar 2023-2024 printr-o ceremonie de excepție, avându-l ca invitat special pe celebrul romancier și eseist francez, Pascal Bruckner.

“Nu există drog mai tare decât sexu’!” Rapperul care invocă drogurile, pe scenă, exclus din programul TM2023

Rapperul Guess Who, pe numele său real Laurenţiu Mocanu, a fost oprit miercuri, pentru un control de rutină în traficul din Bucureşti, iar rezultatul DrugTestului a fost pozitiv.

Universul se dezbracă de secrete! Muzeul Naţional al Banatului aduce în prim plan obiecte inedite legate de spațiul cosmic

Muzeul Național al Banatului și Asociația Inițiativă în Educație au pregătit pentru cei interesaţi de univers, o expoziţie inedită, care va fi vernisată miercuri, 4 octombrie, de la ora 17:00.