Skip to main content

Spectacol de excepţie, la Centrul Reformat Noul Mileniu din Timişoara! Nu rata recitalul de vioară al artistului Călin Nanu

Joi, 29 iunie, de la ora 19:00, publicul din Timişoara este invitat la Monoluri sonore, un recital de vioară susținut de Călin Nanu, artist al Filarmonicii Banatul Timișoara.

Programul evenimentului ce va avea loc la Centrul Reformat Noul Mileniu este următorul:

J. S. BACH – Partita nr. 3 pentru vioară solo în mi major, BWV 1006

E. YSAŸE – Sonata pentru vioară solo nr. 2, în la minor

CITEŞTE ŞI: Croazierele şi vacanţele Adventure, preferatele românilor, în acest an! Câţi bani trebuie să scoată din buzunare, pentru astfel de experienţe?

Biletele se găsesc pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, la casierie și pe myticket.ro: https://shorturl.at/inFHM

Călin Nanu a studiat vioara de la vârsta de șase ani, la Liceul de Muzică „Ion Vidu” din Timișoara, perioadă în care a fost distins cu numeroase premii la olimpiade și concursuri regionale și naționale.

Încă de la 14 ani, a început să concerteze ca solist cu Orchestra Filarmonicii Banatul.

A urmat apoi cursurile Facultății de Muzică din Timișoara, la clasa de vioară a maeștrilor Tiberiu Popa, Mircea Tătaru, Dorel Bîc și Marius Teohari, devenind încă din timpul facultății unul dintre membrii orchestrei Filarmonicii Banatul.

Fascinat de sinergia și spectacolul muzicii de operă, a fost, timp de zece ani, unul dintre muzicienii Operei Naționale Române din Timișoara. A revenit, însă, la prima sa dragoste: muzica simfonică, în cadrul orchestrei Filarmonicii Banatul.

Condus de dorința de a descoperi muzica în toate profunzimile posibile, Călin Nanu a abordat de-a lungul carierei sale nenumărate genuri muzicale, de la muzică de operă și muzică simfonică la muzică de cameră, Caffe Concerto Strauss, jazz, muzică de film, muzică populară (alături de Ansamblul „Timișul” al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara), precum și muzică liturgică (din rolul de dirijor de cor).

Îndrăgostit de muzica de cameră, a colaborat cu nenumărate formații, printre care cvartetele „Opus Mundi” și „Credo”, duo-ul „In Extenso” etc.

CITEŞTE ŞI: 19 medii de 10 la Evaluarea Națională, în Timiș! S-au publicat rezultatele!

A concertat, de-a lungul anilor, în zeci de turnee în Europa, America, Asia și Africa, colaborând cu orchestre din țară si străinătate: „Europa Symphony”, Orchestra Germană Radio, Filamonica Arad, Filamonica „Transilvania” din Cluj Napoca, Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău etc., împărtășind pe scenele lumii bucuria de a trăi prin muzică.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Bilanțul admiterii la UVT, din această vară, arată că din ce în ce mai mulți tineri vor să profeseze în domeniul criminalisticii sau psihologiei. Aici, viitori studenți se bat pe locuri, fiind chiar și 13 candidați pe un singur loc la buget.
Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.