Skip to main content

Croazierele şi vacanţele Adventure, preferatele românilor, în acest an! Câţi bani trebuie să scoată din buzunare, pentru astfel de experienţe?

În plin sezon estival, românii sunt încă în efervescența căutărilor de vacanțe motiv pentru care consultanţii în turism estimează o creștere a vânzărilor cu 40% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Vacanțele de tip croazieră și Adventure prind teren în rândul turiștilor din țara noastră.

“Luna iunie a anului 2023 a fost una dintre cele mai bune luni în materie de vânzări de vacanțe exotice, dar și europene. Interesul crescut arătat de turiștii români, pe tot parcursul acestui an, dar cu precădere de la debutul sezonului estival, ne determină să previzionăm o creștere, pentru urmatoarele luni, de 40% comparativ cu anul 2022. În materie de costuri, un pachet mediu, într-o destinatie exotică, începe de la 1500 euro/persoană și include avion, cazare minim 7 nopți cu regim de mese în funcție de hotel și destinație, transferuri locale, asigurare medicală, consultanță și linie de urgență 24/7”, declară Ana Maria Gherasim, Sales Manager Eturia.

CITEŞTE ŞI: Spectacol european, pe scena Teatrului Naţional Timişoara! A girls story este o adaptare a romanului scris de Annie Ernaux, laureată a Premiului Nobel

Promoția aniversară Eturia #Sweet16 a determinat un interes crescut pentru vacanțe în Italia- Sicilia, Sardinia, Toscana, Spania- continentală și insulele Tenerife, Palma de Mallorca, Portugalia continentală, dar și în insula Madeira, cât și în superbele insule grecești Creta, Santorini, Mykonos.

Alte destinații unde românii au ales să își petreacă vacanțele în această perioadă a anului, au fost Franța, Scoția, Germania sau Cehia. Sejururile exotice rămân în continuare în top, iar printre destinațiile vedetă s-au remarcat: SUA, Indonezia, Cuba, Kenya, Tanzania și Seychelles.

“În această vară, observăm o creștere a interesului pentru circuite de tip self drive, potrivite pentru destinații precum: Portugalia, Spania sau Scoția. Clienții noștri devin tot mai atașați de produsele de tip circuit cu însoțitor de grup ce reprezintă, conform spuselor acestora, cel mai relaxant și cuprinzator mod de a cunoaște o destinație. De asemenea, noutatea anului 2023 vine din faptul că vacanțele tip croazieră sunt tot mai solicitate, la fel și cele de tip Share a trip, un produs marca Eturia, care vin cu un buget mai mic prin împărțirea costurilor comune într-un grup de clienți format pentru o plecare. Vacanțele de tip Adventure ne-au surprins prin modul în care au fost adoptate de clienții noștri, dovadă că turistul roman începe să își dorească să experimenteze senzații noi. Pentru acest tip de vacanță, Namibia și Peru sunt printre cele mai căutate destinații,” mai spune Ana Maria Gherasim

Plaja, un produs de relaxare, rămâne în topul achizițiilor, mai ales că multe dintre destinațiile de acest tip sunt acum disponibile și pe platformele de rezervare 100% online: www.sejurexotic.ro si www.sejureuropa.ro.

“Analizând dinamica solicitărilor de vacanțe observăm un fenomen și anume acela că românii au reînceput să își achiziționeze vacanțele așa cum procedau înainte de pandemie, au revenit la un comportament de achiziție cu rezervari de peste 6 luni în avans. Astfel, multe vacanțe din iarna și primavara lui 2024 sunt deja sold out. Înregistrăm tot mai multe rezervari pentru vacanțele din toamnă, luna noiembrie, Craciunul și Revelionul acestui an„, declară Ana Maria Gherasim, Sales Manager Eturia.

Într-un top al căutarilor pentru această toamnă se remarcă: SUA, Mexic, Panama, Jamaica, Filipine, Thailanda, Kenya, Mauritius, Seychelles, Australia sau destinatii europene ca Madeira, Santorini sau Toscana.

CITEŞTE ŞI: 19 medii de 10 la Evaluarea Națională, în Timiș! S-au publicat rezultatele!

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.