Skip to main content

Situaţie revoltătoare, lângă Timişoara! Mii de oameni au rămas fără apă, pentru că primarul nu a plătit factura de curent

Localitatea Beregsău Mare, care aparţine de comuna Săcălaz, a rămas astăzi, fără apă la robinete, după ce Enel a întrerupt furnizarea de energie electrică, pentru că Primăria nu şi-a achitat facturile.

În lipsă de curent electric, reţeaua de distribuţie a apei este nefuncţională.

Afectaţi sunt 3.000 de oameni, care nu înţeleg cum s-a ajuns ca una dintre cele mai bogate Primării din judeţul Timiş să aibă datorii la furnizorii de utilităţi.

CITEŞTE ŞI: Tone de deșeuri, abandonate lângă perdeaua verde a orașului! Autoritățile și voluntarii au curățat zona

Am încercat şi noi să aflăm ce a generat această problemă, însă Nicu Viorel, primarul comunei, nu a răspuns la telefon, până la ora redactării acestui articol.

Însă, viceprimarul din Săcălaz, Dumitru Boboi, spune că de vină este proasta administrare a bugetului local.

Mai exact, firma TERMOPRO EDIL, a cerut în instanţă, executarea silită a Primăriei Săcălaz, pentru o datorie de peste 1,2 milioane de lei, veche de 7 luni.

“Vă aducem la cunoştinţă faptul că, din dispoziţia Curţii de Apel Oradea, s-a instituit măsura popririi asiguratorii asupra tuturor conturilor dumneavoastră, până la concurenţa sumei de 1.259.050,32 lei” se arată în somaţia transmisă de TERMOPRO EDIL, către Primăria Săcălaz, pe data de 27 februarie 2023.

Executorul judecătoresc a aşteptat o rezolvare amiabilă care nu a mai venit aşa că a trecut la fapte, iar acum Primăria Săcălaz are conturile blocate şi nu mai poate achita nicio factură.

Nimeni nu ştie cum se va rezolva problema, în contextul în care Primăria poate decide ce plăţi va face, abia după ce îşi va achita datoriile.

“Eu sunt la spital şi m-au sunat oamenii din Beregsău Mare să mă întrebe de ce nu au apă. Nu am ştiut ce să le răspund, aşa că l-am sunat pe primar. A dat vina pe Consiliul Local, care nu a votat bugetul pentru anul în curs şi astfel nu a putut plăti factura la Enel. Este o minciună grosolană. Conform legii, până la adoptarea bugetului, o primărie funcţionează cu 1/12 din bugetul pe anul trecut şi se pot achita facturile de utilităţi. Adevărata problemă este că nu a plătit o factură din august 2022, pentru o lucrare care a şi fost recepţionată, dar pe care nu a vrut să o achite. Susţine că nu a avut bani, nici anul trecut. Cum nu a avut, dacă în luna decembrie, a suplimentat valoarea contracutului pentru pietruirea drumurilor, cu 6 milioane de lei, motivând că nu vrea să încheie anul, cu excedent bugetar? Adică avea bani necheltuiţi, dar a preferat să îi dea firmelor prietenilor lui, fără să îi pese de oamenii din comună. Este stresat, îl înțeleg, are mari probleme generate chiar de el. Eu m-am dezis de toate acțiunile sale. În curând comuna noastră va intra în colaps. Probabil ne vor tăia și iluminatul public, şi de la şcoli. şi de la grădinţe… Chiar nu știu ce vom face”, a declarat pentru Sursa de Vest, viceprimarul din Săcălaz, Dumitru Boboi.

CITEŞTE ŞI: Universitatea de Vest își prezintă oferta educațională în cadrul IUF 2023, cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud și de Est!

UPDATE:

Primarul comunei a anunţat, în urmă cu puţin timp, că problema a fost rezolvată.

„Este o soluţie improvizată. Am luat curent din alt contor şi astfel am alimentat pompa din altă parte, pentru că norocul a fost că Enel nu a oprit curentul peste tot. Dar, probabil asta va urma, în situaţia în care bugetul local nu se va aproba. Am convocat pentru mâine, o şedinţă extraordinară de îndată, pentru buget. Să vedem dacă a şasea oară va trece bugetul”, a explicat Nicu Viorel, primarul comunei Săcalaz.

Distribuie pe rețele de socializare

Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident înfiorător! O mașină a fost lovită de un microbuz și proiectată într-un autobuz plin cu pasageri

Desfășurare uriașă de forțe, în această seară, după ce un autobuz în care erau 52 de persoane, un microbuz de transport marfă și o mașină s-au ciocnit violent.

UVT invită timișorenii la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”

Timișorenii, invitați la lansarea expoziției de video-animații „Voce și dizabilitate la Universitate”, organizată cu ocazia celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Îți dai cu părerea și câștigi 100 de euro! Ideea inedită a unui primar, care vrea să implice locuitorii în luarea deciziilor

Strategia de dezvoltare a unei localități ar trebui să fie în concordanță și cu dorințele cetățenilor care însă, de cele mai multe ori, nu prea se implică în luarea deciziilor de acest gen.

CCIA Timiș pregătește misiunea economică de vizitare a Belgrade Wine Salon

În perioada 7-8 decembrie, o delegație de afaceri timișeană se va afla la Belgrad pentru a vizita Salonul de Vinuri – Belgrade Wine Salon.

VIDEO: Fritz cântă Imnul României, la pianul din Piaţa Libertăţii!

Timişorenii care au trecut, în această după amiază, prin Piaţa Libertăţii, au avut parte de un moment artistic inedit.

Sărbătorește Ziua Națională, la teatru! TNTm prezintă trei spectacole în cadrul evenimentul „1 Decembrie Cultural”

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara sărbătorește Ziua Națională a României împreună cu publicul său, prin trei spectacole dedicate acestui moment istoric, în cadrul evenimentului „1 Decembrie Cultural”.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Programul evenimentelor de la Timişoara, organizate de Ziua Naţională

România sărbătorește astăzi 1050 de ani de la Marea Unire! Ziua Naţională este marcată la Timişoara, prin parade militare, slujbe religioase și depuneri de coroane.

Haos în vămile din vestul ţării! Cozile de maşini se întind pe kilometri întregi!

A început minivacanţa de 1 Decembrie, iar românii care aleg să petreacă peste hotare, trebuie să se înarmeze cu multă răbdare.

FOTO/VIDEO Repetiția generală pentru parada de 1 Decembrie, de la Timișoara!

Repetiția generală pentru parada de Ziua Națională a României a început în urmă cu puțin timp, la Timișoara.