Skip to main content

Situaţie alarmantă! Aproape 800 de bolnavi de coronavirus şi 12 morţi

Sunt deja patru săptămâni de la confirmarea primului caz de coronavirus din România, iar în tot acest timp, situaţia s-a înrăutăţit.

Acum, rapoartele oficiale arată 762 de persoane infectate cu COVID 19, dintre care 79 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timişoara, 19 la Bucureşti, 3 la Craiova, 2 la Constanţa, una la Cluj și una la Iași).

CITEŞTE ŞI: Grup de voluntariat la Universitatea de Vest! Studenții oferă suport comunitar, în timpul stării de urgență

Din păcate, vorbim şi despre 12 oameni care au murit, după ce au contractat noul virus, iar ei aveau şi alte afecţiuni, precum diabet sau boli cardiace.

Ultimele două decese s-au înregistrat aseară, la Bacău şi la Suceava.

Este vorba despre un bărbat de 74 de ani din Ialomiţa, care era internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie și a fost internat în 22 martie, în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică.

Celălalt caz este o femeie de 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava – secția ATI, unde a fost intubată.

Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a încetat din viaţă. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

CITEŞTE ŞI: Izolați dar solidari! Împreună suntem întotdeauna puternici! Campanie de mobilizare publică pentru susținerea Spitalului Victor Babeș din Timișoara

La Suceava situaţia este dramatică, aici fiind înregistrate cele mai multe decese din cauza coronavirusului.

De duminică până în această dimineaţă au murit 5 oameni din judeţul Suceava.

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Corpul de Control al primarului Fritz, la Spitalul Municipal pentru RMN-urile ”cadou” făcute unui clan din oraș

Primarul Timişoarei anunţă verificări ample, la Spitalul Municipal, după ce fosta directoare s-a lăudat cu favorurile pe care le-a făcut ţiganilor de pe Loga, pentru a le câştiga bunăvoinţa.

Capelele din Cimitirul Calea Șagului, redeschise după ce au fost modernizate!

Cele două capele din Cimitirul Calea Șagului se redeschid, în urma investițiilor care s-au făcut aici în ultima perioadă.

STPT caută şoferi de autobuz, în Oltenia! Caravana angajărilor este, în aceste zile, în sudul ţării

Pentru a acoperi deficitul de personal cu care Societatea de Transport Public se confuntă de ani de zile, o caravan[ a pornit prin ţară să caute viitori angajaţi.

CD Loga, campioană la volei pe nisip! Echipa “Etiqette” a obținut aurul!

Timișoara a fost la sfârșitul săptămânii trecute gazda celei de-a treia ediții a MONS Beach Volley Festival, un eveniment unic care a adus atmosfera vibrantă a plajei chiar în inima orașului.

Antrenorul Pero Milosevic va rămâne la cârma echipei timișorene de handbal!

Clubul timișorean de handbal și antrenorul Pero Milosevic au căzut de acord pentru continuarea contractului, care urma să expire la finalul acestui sezon.