Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Grup de voluntariat la Universitatea de Vest! Studenții oferă suport comunitar, în timpul stării de urgență

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Activitățile grupului de voluntariat din UVT sunt dedicate implicării în programe de susținere comunitară în timpul stării de urgență.

Universitatea de Vest din Timișoara a format un grup de voluntariat pentru suport urgențe, a cărui activitate este dedicată implicării în activitățile de susținere comunitară în Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Izolați dar solidari! Împreună suntem întotdeauna puternici! Campanie de mobilizare publică pentru susținerea Spitalului Victor Babeș din Timișoara

Grupul este format din studenți voluntari, cadre didactice și alți angajați ai UVT, care desfășoară activități pro bono necesare persoanelor fizice sau instituțiilor timișorene, în situații ce devin foarte urgente acum, în plină criză epidemiologică.

Una dintre primele activități pentru care studenții voluntari din UVT s-au pus la dispoziție, sub coordonarea asociației studențești din UVT, OSUT, este aceea de a prelua apelurile de semnalare a cazurilor sociale din Timișoara, mai ales a celor care îi privesc pe vârstnicii de peste 65 de ani. După cum s-a anunțat public, guvernul a luat azi hotărârea de a adopta o decizie de urgență prin care este complet interzisă circulația în spațiul public pentru cei de peste 65 de ani. Acest context va face să devină deosebit de util și solicitat serviciul Primăriei Timișoara, prin care se preiau telefonic (la numărul 0356.981) apelurile privind cazuri sociale și persoane cu vârste peste 65 de ani, fiind vizați timișoreni complet izolați datorită restricțiilor instituite în fața pericolelor epidemiologice. Studenții voluntari din UVT se alătură Direcției de Asistență Socială din Primăria Municipiului Timișoara, răspunzând apelurilor referitoare la cazurile sociale ale bătrânilor, un aport ce devine vital pentru viața a mii de locuitori ai orașului.

Pe de altă parte, UVT a răspuns și apelului venit din partea Direcției de Sănătate Publică a județului Timiș, pentru a completa efortul de administrare a miilor de documente sosite la DSP Timiș din punctele de trecere a frontierei de vest, completate de cetățenii români care au intrat în ultimele zile în țară, veniți din spații naționale cunoscute ca zone de risc epidemiologic ridicat. Voluntarii de la UVT au participat la trierea și sortarea pe județe a documentelor completate la intrarea în țară a celor ce s-au repatriat, astfel că mii de documente, importante pentru anchetele epidemiologice ce vor urma imediat, au ajuns mai rapid la Direcțiile de Sănătate Publică din peste 20 de județe, spre care au declarat că se îndreaptă cei care au trecut prin punctele vamale.

CITEȘTE ȘI: Ultimele măsuri luate de autorități, la Timișoara! Se închid parcurile și spațiile de joacă, florăriile și se dezinfectează piețele, stațiile STPT și scările de bloc!

Nimeni nu s-a așteptat la intrarea atât de rapidă în starea de urgență, resimțită la nivelul întregului oraș ca o stare de limitare accentuată a condițiilor firești de viață, cum se întâmplă, de fapt, în toată țara. Faptul că în comunitatea universitară din UVT s-a constituit un astfel de grup de voluntariat, pentru susținerea celor ce au diverse solicitări din partea autorităților, dar și pentru susținerea instituțiilor cheie pentru managementul medical în fața epidemiei, este o continuare a tradiției pe care am cultivat-o în ultimii ani, aceea de a pune mare preț pe participarea voluntară a studenților, dar și a Universității de Vest în ansamblu, la activitățile comunitare relevante pentru oraș, ca parte a unui efort global al Universității de Vest de a-și asuma un rol distinct și predictibil în susținerea politicilor publice din comunitatea timișoreană. Le mulțumesc voluntarilor din UVT pentru disponibilitatea și solidaritatea lor, importante și chiar vitale, cu precădere atunci când traversăm momente critice”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Ultima modificare Miercuri, 25 Martie 2020 09:37

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login