Skip to main content

Sinagoga din Fabric va fi preluată de Primăria Timișoara! Obiectivul va fi reabilitat și introdus în circuitul turistic și cultural

Sinagoga din Fabric va fi reabilitată și introdusă în circuitul turistic și cultural al orașului!

Primăria Timișoara va prelua în administrare Sinagoga Fabric situată pe str. Episcop Joseph Lonovici, nr. 2, după ce proiectul de hotărâre a primit avizul consilierilor locali.

Înainte să reintre în circuitul cultura și turistic, clădirea va fi supusă unor lucrări de întreținere, reabilitare și reparații. Deocamdată nu au fost stabilite sursele de finanțare, însă acestea pot fi din bugetul propriu al orașului sau atrase din fonduri structurale.

Clădirea Sinagogii, clasată în listele de protecție naționale ca monument istoric, este amplasată în zona de protecție istorică denumită Ansamblu urban “Fabric” (II).

Sinagoga Nouă din Fabric, așa cum mai este cunoscută, a fost construită între anii 1897-1899 în stil eclectic, cu elemente neo-maure, gotice și elemente de stil neo-renascentist italian.

Preluarea imobilului se va face mâine în prezența reprezentanților Comunității Evreiești și a reprezentanților Primpriei

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.
La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata. 
În această după-amiază, în jurul orei 16:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o încăpere a unui centru de vârstnici.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează în perioada  01 – 04 octombrie, o misiune economică multisectorială în Republica Modova, la Bălți și Chișinău.
Până pe data de 3 august, Universitatea de Vest din Timișoara este centrul atracției elevilor de liceu, care participă la cea mai importantă școală de vară din Timișoara, West Summer University (WSU).
Aquatim a semnat un contract de lucrări din cadrul Proiectului „Extindere rețea canalizare pe Calea Șagului, etapa III-A, tronson cuprins între Calea Chișodei și sens giratoriu centre comerciale – Municipiul Timișoara” (cod C1I100122000035), finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.
Trei tramvaie nepoluante din noul lot au sosit în oraș! Unul este deja în funcțiune, pe linia 5, al doilea intră în circulație în zilele următoare, iar al treilea este în proces de recepționare și de efectuare a probelor.
„Construim pentru educație: Cămine studențești ale viitorului”. Acesta este titlul proiectului PNRR, câştigat de Universitatea de Vest din Timişoara, prin care va fi ridicat un nou cămin studenţesc.