Skip to main content

Sfaturile pompierilor pentru împodobirea în siguranță a bradului de Crăciun, pentru sărbători fără incidente!

A fi om!

Împodobirea bradului și decorarea locuinței cu instalații de iluminat ornamentale sunt tradiții în preajma sărbătorilor de iarnă și fac parte din spiritul Crăciunului.  

Și pentru că mulți preferă să împodobească bradul chiar în Ajun, pompierii timișeni vin cu o serie de sfaturi pentru ca sărbătorile să fie liniștite și fără incidente.

Așadar, este important să montaţi bradul astfel încât să nu blocheze căile de acces şi evacuare (uşi, scări sau trasee pe care se poate face evacuarea în caz de incendiu).

De asemena, amplasaţi bradul la o distanţă corespunzătoare faţă de sursele de căldură (sobe, calorifere electrice, reşouri, aeroterme etc.).

Este important să așezaţi bradul într-un suport de dimensiuni potrivite pentru a asigura o stabilitate cât mai bună a acestuia.

De asemenea, folosiţi pentru decorare cat mai multe globuri de sticlă și alte obiecte greu combustibile, nu utilizaţi instalaţiile/decoraţiunile electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, nu amplasați sub brad obiecte care sunt ușor combustibile și nu aprindeți lumânări sau artificii în brad.

Pompierii recomandă să nu lăsaţi instalaţiile de lumini pornite atunci când plecaţi de acasă și să supravegheaţi permanent copiii astfel încât prin jocul lor în preajma bradului să nu genereze un incendiu utilizând chibrituri, lumânări, brichete, artificii sau petarde.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Scene incredibile, în această dimineață, când șoferii prinși în trafic nu înțelegeau de ce una dintre mașini nu pleacă de la semafor.
Forțele de intervenție au fost solicitate să acționeze de urgență la locul unui accident grav, în care au fost implicate o mașină și un tir.
Cancerul de sân, cel pulmonar și afecțiunile din patologia digestivă continuă să fie cele mai frecvent întâlnite forme de boli oncologice în rândul pacienților tratați în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp Timișoara. Aproape 80% dintre cei 4.300 de pacienți noi înregistrați în 2024 suferă de una dintre aceste afecțiuni oncologice.