Skip to main content

Sfaturile pompierilor pentru împodobirea în siguranță a bradului de Crăciun, pentru sărbători fără incidente!

Împodobirea bradului și decorarea locuinței cu instalații de iluminat ornamentale sunt tradiții în preajma sărbătorilor de iarnă și fac parte din spiritul Crăciunului.  

Și pentru că mulți preferă să împodobească bradul chiar în Ajun, pompierii timișeni vin cu o serie de sfaturi pentru ca sărbătorile să fie liniștite și fără incidente.

Așadar, este important să montaţi bradul astfel încât să nu blocheze căile de acces şi evacuare (uşi, scări sau trasee pe care se poate face evacuarea în caz de incendiu).

De asemena, amplasaţi bradul la o distanţă corespunzătoare faţă de sursele de căldură (sobe, calorifere electrice, reşouri, aeroterme etc.).

Este important să așezaţi bradul într-un suport de dimensiuni potrivite pentru a asigura o stabilitate cât mai bună a acestuia.

De asemenea, folosiţi pentru decorare cat mai multe globuri de sticlă și alte obiecte greu combustibile, nu utilizaţi instalaţiile/decoraţiunile electrice cu defecţiuni sau improvizaţii, nu amplasați sub brad obiecte care sunt ușor combustibile și nu aprindeți lumânări sau artificii în brad.

Pompierii recomandă să nu lăsaţi instalaţiile de lumini pornite atunci când plecaţi de acasă și să supravegheaţi permanent copiii astfel încât prin jocul lor în preajma bradului să nu genereze un incendiu utilizând chibrituri, lumânări, brichete, artificii sau petarde.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Semnal de alarmă tras de medicii infecţionişti! Cum combatem virusul care ne atacă pe 95% dintre noi?

Boala sărutului sau mononucleoza infecțioasă este afecțiunea contagioasă  de care suferă un număr foarte mare de persoane, de multe ori, fără să știe.

Este oficial! PNL şi PSD au decis comasarea alegerilor locale cu cele pentru Parlamentul European

După săptămâni bune în care au purtat negocieri privind maniera în care se vor desfăşura alegerile din acest an, liderii celor două partide din coaliţia de guvernare, au ajuns la un numitor comun.

Finanțare de peste 6,1 milioane lei, alocată de CJ Timiș pentru proiecte culturale din județ!

Consiliului Județean Timiș alocă un bugetul de 6.150.000 lei pentru finanțarea nerambursabilă a proiectelor cultural-artistice și de tineret „Tim Cultura 2024”.