Skip to main content

Semnal de alarmă tras de polițiști! O noua metodă de înșelăciune face ravagii! Vezi cum să te ferești

Dorința de a se îmbogăți peste noapte, face ca românii să-și dea economiile din cont, fără să se gândească la consecințe.

Fraudele iau amploare în mediul online, iar oamenii care vor să câștige rapid sume mari de bani pică tot mai des în plasa escrocilor, iar mai apoi cer ajutorul Poliției, pentru a-și recupera economiile.

În aceste condiții, polițiștii atrag atenția asupra unei metode de fraude online, în care indivizi se pretind a fi experți în investiții sau în cadrul unor platforme, oferind promisiuni de sporire a veniturilor.

Aceștia conving victimele să instaleze aplicații sau programe pe dispozitivele proprii, computer sau telefon, ce permit accesul neautorizat la date personale și financiare, inclusiv la conturi bancare și parole, făcând astfel ca escrocii să aibă acces la toți banii din cont ai victimelor.

Pentru evitarea situațiilor de acest tip, polițiștii sfătuiesc toți oamenii să nu divulge, să fotografieze sau să trimită datele cardului bancar, să nu instaleze aplicații, precum „Remote desktop”, „AnyDesk” sau orice ală aplicație care ar permite accesul la distanță la dispozitivele personale.

De asemenea, polițiștii sfătuiesc toate persoanele să fie atente la URL (adresa electronică) și să nu dea curs solicitărilor, fără a verifica în avans, la bancă, corectitudinea acestora.

Totodată, o situație care necesită atenție sporită este achiziționarea sau vânzarea lucrurilor pe internet. Astfel că, la vânzarea obiectelor prin diferite site-uri de vânzări, este important de știut că plățile nu se fac prin accesarea link-urilor trimise de potenţiali cumpărători, prin care se solicită introducerea datelor card-ului bancar, întrucât datele card-ului se folosesc pentru a face plăți, nu pentru a încasa bani, pentru această acțiune fiind necesar un cont IBAN.

În plus, dacă site-ul respectiv are chat, conversația nu trebuie mutată pe diferite rețele de comunicare, ci trebuie menținută pe chat-ul oficial al site-ului.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Hai la picnic! Relaxare și voie bună pentru timișorenii din zona Soarelui și nu numai

Dacă vrei să mergi la picnic, dar fără să te îndepărtezi prea mult de casă, îți poți lua o pătură și oamenii dragi alături și să vă bucurați de atmosferă, într-unul dintre parcurile orașului.

Ultimul meci acasă pentru Banat Girls Comloșu Mare, în acest campionat!

  Banat Girls Comloșu Mare încheie serie meciurilor de acasă din play-out-ul Superligii de fotbal feminin cu cel mai puternic adversar din această fază a sezonului, Gloria 2018 Bistrița Năsăud.