Skip to main content

Ședință de urgenţă, a Consiliului Local Timişoara, pentru rezolvarea situaţiei Colterm! Soluţia de compromis, pentru ca oraşul să nu rămână fără apă caldă

Primarul Timişoarei a convocat, în această după-amiază, o şedinţă a Consiliului Local, după ce administratorul judiciar al Colterm a anunţat că oraşul va rămâne fără apă caldă, de la 1 iulie.

Asta în contextul în care, creditorii societăţii de termoficare au respins contractul prin care administraţia Fritz a prelungit cu doar un an, delegarea serviciilor de furnizare a agentului termic.

Fără votul creditorilor, Colterm rămâne fără licenţă şi astfel nu mai poate funcţiona.

CITEŞTE ŞI: Panouri de avertizare a riscului de ”roaming involuntar”, pe drumurile aflate în localitățile de lângă graniță! Legea a fost adoptată de Parlament

În şedinţa de astăzi, consilierii locali au votat prelungirea contractului în forma actuală, cu încă 30 de zile, timp în care creditorii să ia decizia cea mai bună.

Proiectul a trecut cu 23 de voturi „pentru” şi o abţinere, după ce amendamentul liberalului Cosmin Tabără a fost respins.

Acesta a propus prelungirea contractului cu Colterm, atât pentru producţie, cât şi pentru distribuţie, cu câte 3 ani, însă iniţiativa lui a adunat doar 9 voturi „pentru” şi 21 „împotrivă”.

Vă reamintim, contractul dintre Colterm şi Primăria Timişoara, pentru livrarea căldurii şi a apei calde expiră de 30 iunie.

Administraţia Fritz a propus prelungirea cu trei ani a producţiei de energie termică şi cu un an a furnizării, pentru că vrea ca SC Uzina Energetică Timişoara, o firmă a Primăriei nou înfiinţată să distribuie, pe viitor, agentul termic.

Doar că variantă dorită de municipalitate şi votată de Consiliul Local, nu este agreată, cel puţin deocamdată, de creditorii Colterm.

Acum, odată aprobat proiectul de astăzi, creditorii vor avea la dispoziţie încă 30 de zile pentru a decide dacă îşi dau sau nu acordul, pentru prelungirea cu 3 ani a serviciilor de producţie şi cu un an pentru partea de furnizare a energiei termice.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.