Skip to main content

Ședință de urgenţă, a Consiliului Local Timişoara, pentru rezolvarea situaţiei Colterm! Soluţia de compromis, pentru ca oraşul să nu rămână fără apă caldă

Primarul Timişoarei a convocat, în această după-amiază, o şedinţă a Consiliului Local, după ce administratorul judiciar al Colterm a anunţat că oraşul va rămâne fără apă caldă, de la 1 iulie.

Asta în contextul în care, creditorii societăţii de termoficare au respins contractul prin care administraţia Fritz a prelungit cu doar un an, delegarea serviciilor de furnizare a agentului termic.

Fără votul creditorilor, Colterm rămâne fără licenţă şi astfel nu mai poate funcţiona.

CITEŞTE ŞI: Panouri de avertizare a riscului de ”roaming involuntar”, pe drumurile aflate în localitățile de lângă graniță! Legea a fost adoptată de Parlament

În şedinţa de astăzi, consilierii locali au votat prelungirea contractului în forma actuală, cu încă 30 de zile, timp în care creditorii să ia decizia cea mai bună.

Proiectul a trecut cu 23 de voturi „pentru” şi o abţinere, după ce amendamentul liberalului Cosmin Tabără a fost respins.

Acesta a propus prelungirea contractului cu Colterm, atât pentru producţie, cât şi pentru distribuţie, cu câte 3 ani, însă iniţiativa lui a adunat doar 9 voturi „pentru” şi 21 „împotrivă”.

Vă reamintim, contractul dintre Colterm şi Primăria Timişoara, pentru livrarea căldurii şi a apei calde expiră de 30 iunie.

Administraţia Fritz a propus prelungirea cu trei ani a producţiei de energie termică şi cu un an a furnizării, pentru că vrea ca SC Uzina Energetică Timişoara, o firmă a Primăriei nou înfiinţată să distribuie, pe viitor, agentul termic.

Doar că variantă dorită de municipalitate şi votată de Consiliul Local, nu este agreată, cel puţin deocamdată, de creditorii Colterm.

Acum, odată aprobat proiectul de astăzi, creditorii vor avea la dispoziţie încă 30 de zile pentru a decide dacă îşi dau sau nu acordul, pentru prelungirea cu 3 ani a serviciilor de producţie şi cu un an pentru partea de furnizare a energiei termice.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.

25 de ani de la înființarea SMURD Timiș! Raed Arafat, prezent la Timișoara

SMURD Timiș a împlinit astăzi 25 de ani! La aniversare a participat și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

O femeie plecată la muncă în Italia, dispărută de aproape un an! Familia a cerut ajutorul Poliției

O femeie de 39 de ani, plecată la muncă în Italia, dată dispărută de familie. Fratele acesteia a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu ea.

Premierul Marcel Ciolacu: Timișoara merită să aibă un stadion pe măsura sa!

Premierul României, Marcel Ciolacu a avut astăzi, o întâlnire cu suporterii la Timișoara, unde s-a discutat pe tema stadionului.

O fată de 14 ani, dispărută fără urmă! Familia e disperată și cere ajutor tuturor

O fată de 14 ani ani a dispărut fără urmă, de seara trecută! Mama copilei a alertat autoritățile, după ce nu a mai putut lua legătura cu aceasta.

Copil de 12 ani, la spital după ce a fost lovit de o autoutilitară pe trecerea de pietoni!

Accident grav de circulație, în care a fost implicat un copil de 12 ani. Acesta a fost lovit pe trecerea de pietoni de o mașină, în timp ce încerca să treacă strada în mod regulamentar.