Skip to main content

Panouri de avertizare a riscului de ”roaming involuntar”, pe drumurile aflate în localitățile de lângă graniță! Legea a fost adoptată de Parlament

Administratorii drumurilor din apropierea granițelor vor avea obligația de a instala indicatoare prin care să atenționeze persoanele în tranzit că există riscul de roaming involuntar.

Camera Deputaților a adoptat astăzi cu 277 de voturi pentru din totalul de 280, proiectul de lege privind comunicațiile electronice. Legea prevede obligativitatea pentru administratorii drumurilor publice din apropierea granițelor, de a monta panouri de avertizare la intrările și ieșirile din localitate care să conțină atenționarea explicită „Atenție! Risc de roaming involuntar.”

Cred că suntem prima țară din Europa care va avea astfel de panouri de avertizare privind existența riscului de roaming involuntar. Până la urmă, este un mijloc suplimentar de a-i proteja pe utilizatori de costurile suplimentare nedorite. Chiar dacă, în prezent, există atenționări din partea operatorilor ca urmare a obligațiilor impuse de arbitrul telecom, există în continuare destul de multe sesizări din partea cetățenilor care călătoresc în zonele de graniță și care sunt taxați fără voia lor chiar dacă nu au părăsit țara. Le mulțumesc tuturor colegilor pentru votul de astăzi!„, a declarat deputatul Cosmin Șandru, deputat PNL, inițiator al proiectului.

În prezent, în România sunt 1092 de localități identificate de ANCOM, în care există riscul ca dispozitivele electronice să se conecteze automat la rețelele din statele vecine. Dacă în cazul țărilor vecine membre ale Spațiului Economic European, utilizatorii beneficiază de principiile tarifare „Roam like at home”, în cazul țărilor non-SEE, precum Serbia, Ucraina sau Republica Moldova, costurile pentru utilizarea serviciilor de comunicații mobile sunt semnificativ mai mari.

Pentru ca legea să devină aplicabilă este nevoie ca aceasta să fie promulgată de președintele României.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Accident grav, în Timiș! Opt persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat într-o autoutilitară

Accident grav, pe DN 6, pe sensul dinspre Timișoara spre Biled! O mașină condusă de o femeie a lovit o autoutilitară care se angajase într-o depășire regulamentară.

Deţinut mort, în timp ce lucra pentru SC Horticultura, în Cimitirul din Calea Şagului

Un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a murit în această după-amiază, în timp ce efectua lucrări de curăţenie în Cimitirul din Calea Şgului.
carte condoleante usab 6

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara preia conducerea ATU!

Conducerea Alianței Timișoara Universitară (ATU) se schimbă! Prin rotație, aceasta va fi preluată de către Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara de la Universitatea de Vest Timișoara.

Colterm se pregăteşte de iarnă! Continuă probele la rece! Vezi aici care sunt zonele în care reţelele vor fi încărcate cu agent termic

Societatea de termoficare a orașului continuă probele la rece, în vederea pregătirii pentru sezonul rece, mai exact, încărcarea cu agent termic a traseelor de distribuție, inclusiv instalațiile interioare ale imobilelor.

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara! Peste 5.000 de oameni s-au bucurat de concerte

S-a încheiat prima ediție e Festivalului George Enescu organizată la Timișoara, unde 5000 de oameni s-au bucurat de regaluri muzicale de excepție în săli de spectacole și în spații publice emblematice pentru oraș.

UNEXPECTED: un concert nonconformist de muzică clasică, în premieră, la Timișoara

„Quentin Tarantino al pianului clasic” vine pentru prima dată la Timișoara în 5 noiembrie 2023 pentru UNEXPECTED, un concert surprinzător care va avea ca invitați și tineri muzicieni timișoreni.

Și-a ucis prietenul, după ce a trecut cu microbuzul peste el! Era băut și fără permis

Accident înfiorător, petrecut în apropiere de Timișoara, unde un bărbat de 56 ani a fost grav rănit, iar medicii nu au mai putut să îl salveze.

Îţi doreşti un job la înălţime? Acum e şansa ta! HiSky angajează piloți și însoțitori de zbor

Compania aeriană HiSky a lansat un proces de recrutare extins pentru piloți și însoțitori de bord, deschizând oportunități pentru candidații cu diverse niveluri de experiență.

Prima sentinţă definitivă în războiul dintre primarul Timişoarei şi proprietarii de terase de pe malul Begăi

Primăria Timișoara a câștigat definitiv procesul împotriva reprezentanților Terasei „Boss”, asupra cărora au fost dispuse măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

FOTO Ți se întoarce stomacul pe dos! Alte două restaurante din Timișoara închise de OPC, în urma unor controale

Gândaci, mizerie de nedescris și produse neconforme! Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de inspectorii OPC în urma controalelor la două restaurante din Timișoara.

VIDEO: Munţi de gunoaie, într-o comună de lângă Timişoara! Locuitorii spun că se sufocă, iar primarul ridică din umeri

Comuna Săcălaz  este sufocată de rampele ilegale de gunoi care se întind pe zeci de hectare şi unde sunt aruncate peturi, sticle, deșeuri menajere, materiale de construcții, cauciucuri şi ambalaje de tot felul.

A fost stabilită data festivalului Neversea 2024! Vezi aici când va avea loc şi cât costă biletele

Porțile festivalului Neversea se vor redeschide în vara anului 2024 pentru cea de-a șasea ediție a evenimentului, care promite să aducă energia, culoarea și răsărituri de neuitat pe plaja din Constanța.