Skip to main content

Panouri de avertizare a riscului de ”roaming involuntar”, pe drumurile aflate în localitățile de lângă graniță! Legea a fost adoptată de Parlament

Administratorii drumurilor din apropierea granițelor vor avea obligația de a instala indicatoare prin care să atenționeze persoanele în tranzit că există riscul de roaming involuntar.

Camera Deputaților a adoptat astăzi cu 277 de voturi pentru din totalul de 280, proiectul de lege privind comunicațiile electronice. Legea prevede obligativitatea pentru administratorii drumurilor publice din apropierea granițelor, de a monta panouri de avertizare la intrările și ieșirile din localitate care să conțină atenționarea explicită „Atenție! Risc de roaming involuntar.”

Cred că suntem prima țară din Europa care va avea astfel de panouri de avertizare privind existența riscului de roaming involuntar. Până la urmă, este un mijloc suplimentar de a-i proteja pe utilizatori de costurile suplimentare nedorite. Chiar dacă, în prezent, există atenționări din partea operatorilor ca urmare a obligațiilor impuse de arbitrul telecom, există în continuare destul de multe sesizări din partea cetățenilor care călătoresc în zonele de graniță și care sunt taxați fără voia lor chiar dacă nu au părăsit țara. Le mulțumesc tuturor colegilor pentru votul de astăzi!„, a declarat deputatul Cosmin Șandru, deputat PNL, inițiator al proiectului.

În prezent, în România sunt 1092 de localități identificate de ANCOM, în care există riscul ca dispozitivele electronice să se conecteze automat la rețelele din statele vecine. Dacă în cazul țărilor vecine membre ale Spațiului Economic European, utilizatorii beneficiază de principiile tarifare „Roam like at home”, în cazul țărilor non-SEE, precum Serbia, Ucraina sau Republica Moldova, costurile pentru utilizarea serviciilor de comunicații mobile sunt semnificativ mai mari.

Pentru ca legea să devină aplicabilă este nevoie ca aceasta să fie promulgată de președintele României.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.