Skip to main content

Se schimbă modul de facturare a agentului termic, în Timişoara! În plus, Fritz ia în calcul micşorarea subvenţiilor

Salvată de la faliment pe ultima sută de metri, prin cumpărarea certificatelor de poluare aferente anului 2022, societatea de termoficare a Timişoarei rămâne cu un picior în groapă.

Situaţia financiară a companiei este în continuare dezastruoasă, iar faptul că primarul vrea să despartă activitatea de producţie a agentului termic de cea de distribuţie, nu schimbă cu nimic lucrurile.

Schimbă însă modul de facturare, deoarece relaţia dintre Colterm şi abonaţi va fi intermediată de SC Uzina Energetică Timişoara.

Colterm nu va mai avea de-a face cu consumatorii finali. Colterm va vinde agent termic la această nouă firmă şi această nouă firmă, având reţeaua de distribuţie, va factura mai departe”, a explicat primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Modificările pe care vrea să le implementeze edilul vizează şi subvenţiile, pe care ia în calcul să le reducă, ceea ce înseamnă că preţul plătit de abonaţi va creşte.

În prezent, costul de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice în Timişoara este de 1.008 lei, din care populaţia plăteşte doar 435 de lei, diferenţa fiind achitată de la bugetul local

Noi ne-am dus, mai ales cu decizia de la sfârşitul anului trecut, la o limită extrem, în care ultima creştere de preţ, venită din partea Colterm, de peste 30%, a fost suportată 100% de Primărie şi acum trebuie să analizăm toate aceste cifre şi să găsim un echilibru care să fie corect şi faţă de timişorenii care nu sunt abonaţi Colterm şi care, cu taxele şi impozitele lor, susţin sistemul de termoficare”, a răspuns Fritz la întrebarea dacă va micşora nivelul subvenţiilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Ediția a șasea a UVT Liberty Marathon a fixat Timișoara pe harta maratoanelor de șosea din România!

Universitatea de Vest din Timișoara a organizat duminică, 1 octombrie, a șasea ediție a evenimentului sportiv de alergare de șosea “UVT Liberty Marathon”.

Barbiere Barbershop Timișoara: locul unde eleganța întâlnește tradiția. John Malkovich şi John Newman, printre vedetele care i-au trecut pragul

De la inaugurarea sa din 2017, Barbiere Barbershop a reprezentat epicentrul stilului și eleganței masculine în inima Timișoarei. Aici, tradiția tunsului și aranjării bărbii se îmbină perfect cu luxul și accesibilitatea.

Autorul Thomas Perle, pe lista Premiilor Teatrale Nestroy din Austria!

Autorul Thomas Perle, care în prezent scrie împreună cu Clemens Bechtel textul pentru piesa Sidy Thal la Teatrul German de Stat Timișoara, va fi distins în acest an cu celebrul premiu austriac de teatru, Premiul Nestroy.

Primăria desființează zeci de locuri de parcare de pe bulevardul Take Ionescu pentru a face culoar autobuzelor!

Primăria Timișoara va înființa benzi speciale de preselecție pentru mijloacele de transport în comun, în mai multe intersecții de pe bulevardul Take Ionescu. Însă pentru asta va desființa zeci de locuri de parcare.

PNL Timiş, cu un picior în groapă! Analiza dură făcută de senatorul USR, Raoul Trifan

Raoul Trifan, senator USR de Timiş, face o radiografie a filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, după plecarea lui Ben-Oni Ardelean.

Valer Kovacs, la Sursa de Vest fără Filtru

Ag. şef. Valer Kovacs, de la Brigada Autostrăzi, este acum în direct, la Sursa de Vest fără Filtru – luni, 02 octombrie 2023.

Accident înfiorător! Un om a murit după ce a intrat cu mașina sub un tir!

Accident grav de circulație în această după amiază, pe o șosea din vestul țării! Un om și-a pierdut viața după ce a intrat cu mașina sub un camion.

RETIM și ADID Timiș au început a patra campanie de colectare gratuită a deșeurilor voluminoase în Zona 0 Ghizela!

RETIM împreună cu ADID Timiș organizează o nouă campanie trimestrială prin care sunt colectate deșeurile voluminoase. Timișeni pot preda deșeurile, începând de astăzi, gratuit la containerul RETIM! 

Coşmarul unei copile! A fost ademenită în pădure şi violată de doi indivizi

Doi bărbaţi au fost trimişi în judecată după ce au profitat de o minoră, pe care, unul dintre ei a convins-o să îl însoţească într-o plimbare.

Fetiţă dispărută din Timişoara! Părinţii sunt disperaţi şi îţi cer ajutorul

Se fac căutări, la această oră, pentru găsirea unei copile de 12 ani, care a plecat azi-noapte de acasă şi nimeni nu ştie încotro a luat-o.