Skip to main content

Se schimbă modul de facturare a agentului termic, în Timişoara! În plus, Fritz ia în calcul micşorarea subvenţiilor

Retim – Fereşte-te de eticheta roşie!

Salvată de la faliment pe ultima sută de metri, prin cumpărarea certificatelor de poluare aferente anului 2022, societatea de termoficare a Timişoarei rămâne cu un picior în groapă.

Situaţia financiară a companiei este în continuare dezastruoasă, iar faptul că primarul vrea să despartă activitatea de producţie a agentului termic de cea de distribuţie, nu schimbă cu nimic lucrurile.

Schimbă însă modul de facturare, deoarece relaţia dintre Colterm şi abonaţi va fi intermediată de SC Uzina Energetică Timişoara.

Colterm nu va mai avea de-a face cu consumatorii finali. Colterm va vinde agent termic la această nouă firmă şi această nouă firmă, având reţeaua de distribuţie, va factura mai departe”, a explicat primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Modificările pe care vrea să le implementeze edilul vizează şi subvenţiile, pe care ia în calcul să le reducă, ceea ce înseamnă că preţul plătit de abonaţi va creşte.

În prezent, costul de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice în Timişoara este de 1.008 lei, din care populaţia plăteşte doar 435 de lei, diferenţa fiind achitată de la bugetul local

Noi ne-am dus, mai ales cu decizia de la sfârşitul anului trecut, la o limită extrem, în care ultima creştere de preţ, venită din partea Colterm, de peste 30%, a fost suportată 100% de Primărie şi acum trebuie să analizăm toate aceste cifre şi să găsim un echilibru care să fie corect şi faţă de timişorenii care nu sunt abonaţi Colterm şi care, cu taxele şi impozitele lor, susţin sistemul de termoficare”, a răspuns Fritz la întrebarea dacă va micşora nivelul subvenţiilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Perioada de verificare reCAPTCHA a expirat. Vă rugăm să reîncărcați pagina.


Alte articole

Pompierii au fost solicitați, în această după amiază, să intervină pentru stingerea unui incendiu puternic ce a cuprins anexa unei case și care amenința să se extindă și la locuința din apropiere.
Delegația Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, condusă de către secretarul general, Marcel Miclău, a participat la Varșovia, la cea de-a 23-a reuniune a Consiliului de administrație al Rețelei Serviciilor Publice de Ocupare din Uniunea Europeană.
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, în parteneriat cu Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 5 Vest organizează seminarul de informare privind oportunitățile de finanțare oferite în 2025 prin Planul Strategic PAC 2023-2027.
Societatea de Transport Public Timișoara informează că, sâmbătă, 14 iunie, circulația ambarcațiunilor de transport public local pe Canalul Bega va fi suspendată temporar între orele 08.00 și 14.00.
Sâmbătă, 14 iunie, de la ora 9:00, Parcul Alpinet din Timișoara (în spatele Catedralei) găzduiește cea de-a noua ediție Make it! Race it! Recycle it!, evenimentul nonconformist care aduce pe Bega bărci construite din materiale reciclabile și multă, multă imaginație.
Atelierele consultative cu timișorenii, pentru identificarea celor mai bune soluții pentru restaurarea și valorificarea Sinagogii din Fabric s-au încheiat. Acum, Primăria, în parteneriat cu World Monuments Fund, a demarat procesul de elaborare a temei de proiectare a obiectivului.
Proiectul PEDA GREEN devine realitate! Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara dă startul unui demers educațional verde și inovator prin care va fi transformată curtea școlii într-un spațiu viu de învățare în aer liber!
Bastionul Theresia devine din nou epicentrul distracției în Timișoara! În weekendul 14-15 iunie, publicul este invitat la două seri de concerte live în cadrul seriei de evenimente Bastion By Merlin.