Skip to main content

Se schimbă modul de facturare a agentului termic, în Timişoara! În plus, Fritz ia în calcul micşorarea subvenţiilor

Salvată de la faliment pe ultima sută de metri, prin cumpărarea certificatelor de poluare aferente anului 2022, societatea de termoficare a Timişoarei rămâne cu un picior în groapă.

Situaţia financiară a companiei este în continuare dezastruoasă, iar faptul că primarul vrea să despartă activitatea de producţie a agentului termic de cea de distribuţie, nu schimbă cu nimic lucrurile.

Schimbă însă modul de facturare, deoarece relaţia dintre Colterm şi abonaţi va fi intermediată de SC Uzina Energetică Timişoara.

Colterm nu va mai avea de-a face cu consumatorii finali. Colterm va vinde agent termic la această nouă firmă şi această nouă firmă, având reţeaua de distribuţie, va factura mai departe”, a explicat primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Modificările pe care vrea să le implementeze edilul vizează şi subvenţiile, pe care ia în calcul să le reducă, ceea ce înseamnă că preţul plătit de abonaţi va creşte.

În prezent, costul de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice în Timişoara este de 1.008 lei, din care populaţia plăteşte doar 435 de lei, diferenţa fiind achitată de la bugetul local

Noi ne-am dus, mai ales cu decizia de la sfârşitul anului trecut, la o limită extrem, în care ultima creştere de preţ, venită din partea Colterm, de peste 30%, a fost suportată 100% de Primărie şi acum trebuie să analizăm toate aceste cifre şi să găsim un echilibru care să fie corect şi faţă de timişorenii care nu sunt abonaţi Colterm şi care, cu taxele şi impozitele lor, susţin sistemul de termoficare”, a răspuns Fritz la întrebarea dacă va micşora nivelul subvenţiilor.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de Artă „Ion Vidu” din Timișoara au descoperit spațiile interdimensionale, au „intrat” în ele, le-au exploatat, apoi au creat.
În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a trezit și a devenit mult mai activă, locuitorii de aici își cer drepturile legale, cer investiții și seriozitate din partea  administrației.
Nicolae Robu, candidatul susținut de Alianța PSD-PNL la Primăria Timișoara, va readuce Timișoara la viață și o va transforma într-un oraș al tinerilor. Cele două direcții mari pe care va miza sunt educația și cultura.
Pizza este, fără îndoială, unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume, iar România nu face excepție. Indiferent dacă întrebați copii sau adulți, pizza rămâne în topul preferințelor culinare.
Teatrul Național din Timișoara organizează vineri, 14 iunie, în Sala Mare a Teatrului Național, un eveniment european în premieră absolută – repetiția generală cu public a spectacolului TREZIRE, viitoarea premieră a celebrului regizor și actor italian Pippo Delbono.
Dominic Fritz a fost îndelung curtat de PNL prin liderii partidului dar a refuzat, de fiecare dată, să părăsească USR. Ultima încercare de acest fel a avut loc cu ocazia venirii lui Nicolae Ciucă în Timișoara în toamna anului trecut, în noiembrie 2023.