Skip to main content

Se reiau lucrările pe drumul care va lega Timişoara de autostradă! Astăzi a fost desemnat constructorul care va finaliza şantierul

DRDP Timişoara a desemnat astăzi câştigătorul licitaţiei pentru finalizarea investiţiei „Drum de legătură Autostrada A1 Arad-Timișoara-DN69 – Rest de executat”.

Este vorba despre Asocierea DRUMURI și PODURI BANAT S.R.L. & MAXAGRO CENTER SRL & OPR ASFALT S.R.L. & OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS S.A., iar valoarea contractului este de 221.457.969,30 lei, fără TVA.

CITEŞTE ŞI: Roboţi, drone şi alte elemente de inteligenţă artificială, în agricultură! Provocările noilor tehnologii, în dezbatere la Universitatea de Ştiinţele Vieţii Timişoara

După semnarea contractului, perioada proiectare și execuție va fi de 12 de luni, iar noul antreprenor va face și expertizarea lucrărilor care au fost realizate de constructorul precedent. 

“Probabil că, dacă nu vor fi contestații, deși nu putem opri pe nimeni, în perioada următoare se va putea semna contractul. Dacă vor fi contestații, va trece acea perioadă de câteva zile pentru soluționare”, a spus ministrul Transpoturilor, Sorin Grindeanu.

Şoseaua, care porneşte din zona localităţii Sânandrei, va avea o lungime de 10 kilometri şi două benzi pe sens, iar viteza cu care se va circula va fi de 100 km/oră.

Șantierul a fost început de italienii de la Todini, însă contractul cu aceștia a fost reziliat pe 7 septembrie 2023,din cauza progresului foarte scăzut.

Mai exact, la data respectivă, progresul fizic al lucrărilor era de aproximativ 25%.

CITEŞTE ŞI: AUR Timişoara are un nou preşedinte, după demisia lui Ovidiu Szime! Cine este noul şef de filială?

Traseul drumului de legătură începe cu circa 300 m înaintea intersecției existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), cu amenajarea unui nod rutier și se dezvoltă pe direcția nord-est, spre autostrada A1.

Cei aproape 10 km ai acestui drum de legătură reprezintă o rută nouă pe care conducătorii auto vor ajunge mai rapid de la Timișoara pe autostrada A1.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Politehnica Timișoara învinge campioana și intră ca lider în play-off! Banat Girls, la cea mai dură înfrângere a sezonului

Politehnica Timișoara a câștigat derby-ul din Superliga de fotbal feminin, în timp ce Banat Girls a suferit o înfrângere usturătoare pe terenul Farului în ultima rundă din sezonul regular.

Șase jucători de la SCM Timișoara, inclusiv căpitanul, în primul XV cu Georgia!

Trei înaintași ai Timișoarei și trei jucători de pe treisferturi se vor afla pe teren mâine, împotriva Georgiei. 

Românii, tot mai dornici să viziteze locuri exotice! Jamaica, în topul listei cu cele mai căutate destinații în 2024

Aflați la București, pentru a participa la cea de-a doua ediție a evenimentului Eturia Partners Event, reprezentanții unor importante lanțuri hoteliere din destinații exotice, autorități de turism  internaționale și peste 80 de agenții de turism din România au ajuns la concluzia că piata de turism autohtonă are din ce în ce mai mult potențial în […]

Mobilizare pe tronsonul lipsă de autostradă cu tunelurile pentru urși! Se amenajează accesul în șantier

Pregătiri pentru demararea lucrărilor propriu-zise de amenajare a tunelurilor pentru urși de pe tronsonul lipsă al autostrăzii A1 între Margina și Holdea.