Skip to main content

Se reia circulaţia tramvaiului 5! Luna viitoare va fi finalizată bucla provizorie de pe Bogdăneştilor

Primăria Timişoara anunţă că bucla provizorie de pe Calea Bogdăneștilor care va permite reluarea circulației tramvaiului 5, scos din circulație în urmă cu 7 ani, va fi funcțională luna viitoare.

Constructorul execută în aceste zile lucrări de montare a liniei de tramvai de-a lungul buclei, care are o lungime de aproximativ 165 de metri.

„După 7 ani, timișorenii vor putea ajunge cu tramvaiul 5 la serviciu, la școală sau cu treabă în alte cartiere. Imediat după montarea liniei, se vor face probe cu tramvaiul pentru reluarea circulației. Bucla este partea a proiectului de modernizare a Căii Bogdăneștilor, al treilea mare bulevard unde am schimbat liniile de tramvai. Este o amenajare provizorie până la finalizarea pasajului Solventul, care va schimba radical modul în care zona Ronaț, Mehala, Bogdăneștilor se conectează cu restul orașului”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

În zona buclei, se va forma un spațiu verde de aproape 1.800 metri pătrați și vor fi plantați 24 de arbori.

Cu șosea lărgită la patru benzi, linii de tramvai noi, trotuare, piste de biciclete și spații verzi, Calea Bogdăneștilor va întregi Inelul IV de circulație, în zona de vest, alături de strada Grigore Alexandrescu și de pasajul și podul Solventul.

Contractul pentru lucrările de reabilitare a Căii Bogdăneştilor a fost semnat în iunie 2020, iar termenul de execuţie era de 31 de luni.

Licitaţia a fost câştigată de asocierea Sylc Con Trans – Longhersin – Matrix Computers – Lile Service General Construction – Optotel Com – Electric Rail Project – Instal Group – Cons Electrificarea Insta – Madi FHVAC – Swarco Traffic, la un preţ de 98,16 milioane de lei.

Ulterior, valoarea contractului a fost majorată la 128,78 milioane de lei plus TVA, iar din această sumă, 91 de milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, în timp ce restul banilor provine de la BERD.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Un prejudiciu de aproape 45.000 de euro au creat doi bărbați care au intrat în miez de noapte, în casa unui prosper om de afaceri din Moșnița Nouă și l-au jefuit.
În urmă cu puțin timp, pompierii au fost solicitați să intervină, de urgență, la un accident rutier, în care au fost implicate o mașină și un camion care transporta un utilaj de mare tonaj.
Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Timişoara efectuează plata ajutorului pentru încălzire și a suplimentului pentru energie cu combustibili solizi şi/sau lichizi, acordate în baza Legii nr.226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, pentru sezonul rece 1 noiembrie 2023 – 31 martie 2024.
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, în colaborare cu Agenția Națională pentru Protecția Mediului Timiș și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș, sub egida Instituției Prefectului Județul Timiș, invită agenții economici la un nou seminar de informare.
Polițiștii de la Protecția Animalelor au identificat un individ fără suflet, care a aruncat mai mulți pui de pisică, de doar o zi, lângă un container de gunoi.