Skip to main content

Reacția poliţistului Valer Kovacs, după ce Șoșoacă s-a filmat pe motocicleta de serviciu: Parcă aș fi tăiat capul la cineva

După ce senatoarea Diana Șoșoacă a postat pe rețelele de socializare un filmuleț în care era călare pe o motocicletă de poliție, reacțiile nu au întârziat să apară.

Agentul care i-a permis să urce pe motocicletă este ununul dintre cei mai vocali polițisti din România, care a fost şi anchetat în repetate rânduri, pentru că a expus în spaţiul public, problemele din sistem.

Valer Kovacs lucrează la Poliţia Autostrăzi din cadrul IGPR, ar acum este din nou cercetat disciplinar, după ce imaginile cu Şoşoacă au devenit virale.

În apărarea lui, Kovacs a avut o ieşire live pe reţelele de socializare, în care susţine că nu are afinităţi politice şi că îi tratează în aceeaşi manieră pe toţi politicienii, indiferent de culoare, pentru că nu e „încuiat la minte”. Mai spune că reacțiile publice sunt exagerate, iar superiorii lui se comportă ca și cum „aș fi tăiat capul la cineva”.

„Astăzi, de dimineață, m-a sunat cineva că dorește să mă întâlnească și dorește să-mi mulțumească public pentru întreaga mea activitate desfășurată în decursul anilor în Poliția Română. Bineînțeles că am acceptat să mă întâlnesc cu acea persoană. Este o persoană publică și nu am văzut nimic ieșit din comun să mă întâlnesc cu cineva, chiar dacă sunt în timpul serviciului, cu voi m-am întâlnit în timpul serviciului și nu a fost nicio problemă, dar ținând cont că este persoană publică, evident că s-a creat un mare haos național și un mare deranj politic pentru că am îndrăznit să întâlnesc o persoană publică, din sfera politică. Este vorba despre doamna Diana Ivanovici Șoșoacă(…) „Eu nu fac politică de nicio culoare și chiar am și spus că dacă venea domnul prim-ministru, Marcel Ciolacu, pe autostradă, și îmi solicita că vrea să facă o poză cu mine sau cu motocicleta, bineînțeles că acceptam. Nu sunt încuiat la minte.”

Totodată, acesta a susținut că nu a făcut diferețe între senatoarea Șoșoacă și oricare altă persoană care și-a dorit să se fotografieze pe motocicleta poliției, cu atât mai mult că 30 Mai este Ziua Porților Deschise la Ministerul de Interne.

„Zilele trecute am văzut pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, că în data de 30 este Ziua Porților Deschise. Așa cum am procedat în tot restul anului, cu care m-am întâlnit dintre voi, v-ați făcut o poză lângă motocicletă, care au vrut să își pună copiii pe motor i-au pus pe motor, niciodată nu am interzis acest lucru, mai ales că nu este motocicleta mea de acasa, este motocicleta de serviciu, pe care o folosesc în slujba societății, în slujba voastră”, a transmis Valer Kovacs.

În continuare, Valer Kovacs a spus că de acum nu mai este polițiștul pe motocicletă, întrucât, după toată tevatura creată, la ordinul celor de la IGPR, și-a pierdut dreptul de a conduce motorul poliției.

Valer Kovacs a devenit cunoscut la nivelul întregii ţări în pandemie, atunci când, ca angajat al IPJ Timiş a acuzat, în mod public, conducerea instituţiei, că pune presiuni pe agenţi pentru a da mai multe amenzi pentru încălcarea regulilor din perioada de carantinare.

Pentru asta, a primit o serie de sancţiuni, care au culminat cu demiterea, însă s-a judecat cu Poliţia Română, iar instanţa i-a dat câştig de cauză.

Cu sentinţa definitivă în mână, Kovacs şi-a primit înapoi şi postul şi celelalte drepturi pe care le avea înainte de destituire, iar ulterior a fost trimis la Poliţia Autostrăzi.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.


Alte articole

Planul cu care George Simion de la AUR îşi doreşte să câştige funcţia supremă în stat, deşi criticat de liderii celorlalte partide politice, stârneşte un interes uriaş în rândul oamenilor de rând.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în colaborare cu Piețe24, organizează Festivalul Părădaiselor, un eveniment care aduce împreună iubitorii de roșii, producătorii locali și pasionații de gastronomie.
Continental, companie de tehnologie, a inaugurat, în cadrul ContiTech Timișoara, noua locație pentru unul dintre cele mai mari laboratoare de testare din întreaga rețea a unităților ContiTech din Europa.
CODRU Festival își schimbă locul inițial proiectat, Parcul Central din Timișoara, din nou în natură. Ediția de anul acesta se va desfășura în Pădurea VERDE, fosta Grădină Zoologică a orașului.
69,2% dintre timișoreni consideră că orașul lor se îndreaptă într-o direcție bună, în timp ce 26,5% spun că direcţia este complet greşită, conform Barometrului privind calitatea vieții în Municipiul Timișoara, realizat în anul trecut, de Universitatea de Vest din Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului.
Cel mai tranzitat drum din vestul ţării, Margina – Coşava, continuă să le dea bătăi de cap şoferilor, mai ales în ultimele săptămâni, din cauza lucrărilor de reabilitare.